9x
4x
1x
1x

Teampresentatie AHOUD Devils

Wout van der Hoef
18 september 2017

Teampresentatie AHOUD Devils van zondag 17 september

Voor al die supporters die zondagmiddag de teampresentatie van de AHOUD Devils hebben gemist, herhalen we hier de lovende woorden die onze gastspreker Jean-Paul Broeren overhad voor onze spelers en staf.

Spelers die zondag op het ijs stonden:

7         Danny Mols
De 23-jarige Danny Mols uit Tilburg komt via de NIJA en Den Bosch de Nijmeegse verdediging versterken. Hij is op advies van coach Jeffrey van Iersel aangetrokken. Wij wensen hem veel succes.

9         Kay Gielen
Aanvaller Kay Gielen was in de transferperiode één van de meest begeerde spelers van Nederland. De 25-jarige speler uit Geleen is een belangrijke aanwinst voor de AHOUD Devils en koos bewust voor de Nijmeegse ploeg die zeer ambitieus is.

10       Jake Hendriks
Jake Hendriks Is al jaren een vertrouwd gezicht in de Nijmeegse aanval. Zijn seizoenen zijn wisselvallig door blessureleed. Een fitte Jake is echter goud waard voor de Devils. In het seizoen 2015-2016 was hij clubtopscorer met 28 punten.

14       Justin Evers
Justin Evers stond hoog op het verlanglijstje van de Technische Commissie en was één van de eerste nieuwelingen dit seizoen. Via Utrecht, Den Bosch en Geleen is de talentvolle aanvaller eindelijk in het Triavium neergestreken.

15       Wessel Copier
De jonge Utrechtenaar kwam 4 jaar geleden als U17 speler naar Nijmegen toe maar brak onmiddellijk door in het eerste team van de AHOUD Devils. Aanvaller Wessel Copier staat aan de start van zijn vijfde seizoen in Nijmegen en is de captain van het Nederlands team U20.

17       Peter Vissers
Eén van de meest geroutineerde aanvallers van de AHOUD Devils en was clubtopscorer met 20 punten in het seizoen 2014-2015. De schoolmeester uit Groesbeek begint aan zijn zesde seizoen voor de Devils.

19       Aivaras Bendzius
De AHOUD Devils heeft met de Litouwse international Aivaras Bendzius een echte Europese topspeler in huis gehaald. De 24-jarige en 1.96 meter lange left-winger staat garant voor veel doelpunten en een aanzienlijk aantal strafminuten.

20       Mitchel Knoop
De inmiddels 24-jarige Mitchel Knoop maakt al jaren zijn opwachting in de Nijmeegse defensie. De robuuste Nijmegenaar is een betrouwbare verdediger die geen onnodige risico’s op het ijs neemt.

21       Calvin Hendriks
Als talent uit Dukenburg vertrok Calvin Hendriks in 2014 naar de NIJA in Eindhoven. In 2015 keerde hij terug naar Nijmegen, maar viel zijn seizoen in duigen door een ernstige blessure. Sinds het afgelopen seizoen moet hij wekelijks knokken voor zijn plek in de line-up, maar tot nu toe geeft hij zich niet gewonnen en gaat hij op karakter de strijd vol aan.

23       Jesse Hendriks
Jesse Hendriks is de oudere broer van Calvin. Een noeste powerforward die zich met hart en ziel in de aanval stort. Een speler die door zijn onverschrokkenheid kan uitgroeien tot publiekslieveling. Jesse is de gangmaker op het ijs en in de kleedkamer, en daarnaast bijzonder talentvol.

24       Rick Wijnen
Rick Wijnen, een begrip in Nijmegen en in Nederland. Voormalig captain van de AHOUD Devils met het hart op de juiste plaats en altijd bereid tot het leveren van strijd en opkomen voor zijn teamgenoten. In zijn drukke leven tikt de klok inmiddels alweer 29 jaar aan.

27       Jefrey Vermeulen
Doelman Jefrey Vermeulen is opgegroeid in de wijk Meijhorst onder de rook van het Triavium. Kind van de club en op 22-jarige leeftijd al bezig aan zijn zesde seizoen in het eerste van de AHOUD Devils. Hunkerend naar erkenning gaat hij dit jaar uitblinken in de goal.

29       Tomislav Hrelja
De zeer ervaren doelman Tomislav Hrelja, 28 jaar oud en Oranje international, speelt al sinds 2009 in Nijmegen. In 2009-2010 werd hij landskampioen met de Romijnders Devils en in 2011-2012 kampioen van de Eerste divisie B. Tomislav begint aan zijn negende seizoen in Nijmegen.

33       Mitchel van Holten
Mitchel van Holten is een Nijmeegse jongen met een grillige opbouw van zijn ijshockey carrière. Vorig seizoen maakte de aanvaller de overstap vanuit het Eerste divisieteam en hoopt dit seizoen de stijgende lijn voort te kunnen zetten.

34       Boris van Bergen
De jonge Boris van Bergen is één van de talentjes die de gehele jeugd van Nijmegen heeft doorlopen. We zijn bijzonder trots zo’n goede jeugdspeler in ons midden te hebben. Vorig jaar brak hij echt door en dit seizoen moet hij als seniorspeler de volgende stap zetten in de Nijmeegse verdediging.

41       Levi Houkes
De allergrootste verrassing is de terugkeer van Levi Houkes. De 25-jarige Nijmegenaar die na het laatste kampioenschap van de Romijnders Devils in 2009-2010, door heel Nederland trok, met als topprestatie de twee afgelopen kampioenschappen in de Oberliga met de Tilburg Trappers. Levi is terug in Nijmegen en moet als nieuwe captain hèt gezicht van de nieuwe AHOUD Devils worden.

44       Jay Plamont
Jay Plamont was in al zijn seizoenen bij de jeugd een van de beste spelers van Nederland. Ondanks zijn pas 18-jarige leeftijd, begint ook hij aan zijn vijfde seizoen als aanvaller in het eerste van de Devils. Jay heeft deze zomer zijn masker verwisseld voor een vizier, en reken erop dat hij ook dit seizoen zijn vizier weer op scherp heeft staan.

55       Marek Pitka
Marek Pitka werd vorig seizoen één van de grootste defensieve verrassingen van het seizoen. Ontdekt door de Kemphanen uit Eindhoven was hij de op één na meest succesvolle verdediger van de BeNe-League. De AHOUD Devils is trots deze topspeler uit Slowakije in Nijmegen te mogen begroeten.

63       Rick van Haren
Rick van Haren uit het Noord-Limburgse Venray is een van de nieuwe gezichten van de Devils. Ook vorig seizoen probeerden we hem te halen, maar koos de verdediger nog voor Geleen. De International van Oranje speelt, woont en studeert nu in Nijmegen en wij zijn bijzonder blij hem hier vandaag te mogen presenteren aan de fans van de Devils.

71       Mike Vedder
Nijmegenaar Mike Vedder is al vele jaren een bekende aanvaller van de AHOUD Devils. Een grillige maar uiterst behendige speler waarvoor je naar het stadion komt. Mike scoort niet de meeste, maar wel de mooiste goals van de Devils. Misschien vanavond wel.

77       Harley Verkroost
Harley Verkroost is een aanvaller die een paar jaar geleden aan zijn tweede ijshockey leven is begonnen. Vorig jaar kon hij vanuit het Eerste divisieteam de overstap maken naar het BeNe-Leagueteam. Hard werken en karakter tonen zijn de belangrijkste wapens van de geblokte aanvaller van de Devils.

 

Spelers die zondag niet op het ijs stonden of speelden

3         Martijn Geerligs
De jonge nieuwe verdediger Martijn Geerligs uit het Gelderse Kerkdriel is er vandaag niet bij wegens verplichtingen met het nationale team U20. Hij is één van de groeibriljantjes van de AHOUD Devils.

8         Dylan Kost
De zeer ervaren aanvaller Dylan Kost is aanwezig op de tribune. Hij is bezig aan een langdurig herstel, maar hoopt dit seizoen zijn rentree te kunnen maken. Dylan Kost was in het seizoen 2011-2012 clubtopscorer met 62 punten.

39       Willem Gloudemans
Verdediger Willem Gloudemans is hard aan het werk om op zijn oude niveau terug te komen na een ingrijpende kruisband operatie. We hopen de goedlachse Brabander rond de Kerst terug te vinden op het ijs.

 

De staf

Hoofdcoach                        Jeffrey van Iersel

Assistent-coach                  Frank Janssen

Teammanager                    Arno Janssen

Teambegeleider                 Tom Kokke

Equipmentmanagers        Henny van Gennip, Iwan Grevelink en Wesley Bosch

Teamarts                              Hans van Domburg Scipio

Fysiotherapeuten               Jager van der Kamp

Statistieken                         Maria Leseman

Hoofdsponsoren