9x
4x
1x
1x

Tomislav Hrelja completeert goalie duo AHOUD Devils

Wout van der Hoef
25 juni 2017

Afgelopen week publiceerden we voor het eerst een goalie van de AHOUD Devils en niemand zal, na het lezen van het artikel, vreemd opkijken dat Tomislav Hrelja (27) de ander goalie is van het duo met Jefrey Vermeulen.

Natuurlijk, zouden we bijna zeggen, speelt Hrelja volgend seizoen in de kleuren van de Devils. Met Hrelja hebben we een van de topgoalies in huis van de Nederlandse ijsbanen.

Doelman Hrelja van de AHOUD Devils werd in april van dit jaar nog in een brede voorselectie van bondscoach Chris Eimers opgenomen. Die brede voorselectie was noodzakelijk omdat het onder meer door clubverplichtingen nog lastig was om te bepalen welke spelers beschikbaar waren voor het wereldkampioenschap dat in april in Belfast werd gehouden. Zo zaten de spelers van Tilburg Trappers nog midden in hun succesvol afgesloten play-off van de Oberliga.

Frank Janssen en Tomislav Hrelja en zijn prijs.

In april 2011 werd Tomislav Hrelja door de toenmalige bondscoach Tommie Hartogs in de definitieve Oranjeselectie opgenomen voor het WK dat in de Hongaarse hoofdstad Boedapest plaats vond. De Nijmegenaren Nick de Jong en Wesley Hendriks waren daar destijds ook van de partij. Helaas behoorde Hrelja in april 2017 niet tot de definitieve selectie van het WK. Devils nieuwe verdediger Rick van Haren speelde daar wel, net als de toekomstige Devil Aivaras Bendzius uit Litouwen.

Bij de AHOUD Devils hebben we sinds het seizoen 2011-2012 de luxe om over een topgoalie duo Tomislav Hrelja en Jefrey Vermeulen te beschikken.

In tegenstelling tot Jefrey Vermeulen, die zijn hele carrière in Nijmegen speelde, heeft de in Geleen geboren doelman heel wat meer teams in zijn statistieken vermeld staan.

Via Geleen, Herentals en Turnhout belandde Hrelja in 2007-2008 zelfs in de U20 competitie van Finland. Hij bereikte ook het nationale U18 en U20 team en speelde daarmee drie wereldkampioenschappen. Na zijn Finse avontuur werd hij in 2008 in Den Haag op een prachtige wijze gepresenteerd door Jan Tetteroo als reservegoalie.

Pictures from the pre-season exhibition game between EHC Dortmund and Nijmegen Devils (4-2) on 4 September 2009 in Dortmund.

Nederlands talent voor HYS
Bron IJshockey forum

Den Haag – HYS The Hague heeft zijn tweede goalie in huis. De net 19 jaar geworden Tomislav Hrelja zal de selectie van de Haagse eredvisie-ijshockeyclub versterken. Hrelja is woonachtig in België en is de zoon van coach Zlatko Hrelja van Turnhout en de zoon van een Nederlandse moeder. Tomislav Hrelja maakte zijn debuut in de hoofdmacht van Turnhout op 16-jarige leeftijd.

Nadat hij daar twee jaar als reserve goalie gespeeld heeft werd hij opgeroepen voor het nationale team onder de 18 jaar. Na het behalen van de gouden medaille bij het WK in Hongarije, alwaar hij alle wedstrijden keepte, en na het behalen van zijn middelbareschooldiploma, vertrok hij naar Finland. Daar kwam hij uit voor de jeugd van Vaasan Sport. Daar maakte hij een goed seizoen door, werd geselecteerd voor jong oranje onder 20 jaar en speelde 2 wedstrijden op het WK in Estland alwaar Nederland toen zilver haalde.

Picture from Game 3 in the best-of-five series between Nijmegen Devils and Tilburg Trappers (5-4) of 26 March 2010.

Tomislav Hrelja stroomde in 2009 vanuit Den Haag bij Nijmegen in en fungeerde als backupgoalie achter Chris Boucher in het laatste landskampioenschap van de Romijnders Devils. In 2010-2011 was Hrelja backupgoalie achter Stéphane Cesar in de Eredivisie (toen North Sea Cup genaamd).

Sinds het seizoen 2011-2012 is Hrelja van vaste waarde en niet meer uit de selectie van de Devils weg te denken. Hij begint dan ook aan zijn negende seizoen, dat wat betreft de verwachtingen weer in de buurt komt van zijn beginjaren in het Triavium. Wij wensen Tomislav Hrelja heel veel succes toe.

Tomislav Hrelja

Hoofdsponsoren