9x
4x
1x
1x

U10 Nijmegen grijpt net naast toernooititel!

Wout van der Hoef
22 maart 2015

 2e plaats U10 Groningen

In de vroege ochtend van zaterdag 21 maart, vertrokken de U10 leden van de Nijmegen Devils richting het hoge Noorden. Zij hadden in Groningen het Arjan Nuver toernooi.

Nog een beetje versuft van de lange autorit trad het team aan tegen het zeer sterke team van Amsterdam Tigers. De Tigers waren alerter en maakte al snel een goal. Daarna volgde er nog 2. Aan het einde van deze wedstrijd was de slaap uit de oogjes, en scoorde we nog een goal. Eindstand 3-1 voor Amsterdam.

Dit verlies schudde het team ineens wakker en kwamen de kinderen op dreef. De tweede wedstijd tegen gastheer GIJS/Capitals werd gewonnen met 0-2.

De goed georganiseerde lunch van GIJS viel goed. De kinderen waren klaar voor de volgende wedstrijd: De Flyers uit Heerenveen. Deze wedstrijd werd gewonnen met 1-2.

Na lang wachten moest het team aantreden tegen de Panters. Er werd mooi overgespeeld, kansen werden goed benut, er werd goed verdedigd, alom alle reden om de wedstrijd naar de Devils toe te trekken. Dat deden ze dan ook. Het werd 3-0 voor Nijmegen.

Inmiddels speelde Amsterdam zijn laatste wedstrijd tegen Heerenveen. Zij hadden al 1 wedstrijd gelijk gespeeld en als Heerenveen zou winnen dan was een overwinning op de Dragons nodig om de titel binnen te halen. Maar, Amsterdam speelde gelijk 0-0.

Een zware klus stond het team te wachten. Met grote cijfers dit potje binnenhalen. De Dragons waren sterk, héél sterk aan het begin van de wedstrijd begonnen. Ze miste vele kansen voor goal, en toen kwam die drive vanuit Nijmegen. De vonken vlogen van de schaatsen, de mooiste schijnbewegingen werden uit de kast gehaald en zelfs van afstand werd er goed op het doel geschoten. Het werd na een zeer fraaie wedstrijd 4-1 voor Nijmegen.

Maar was dit voldoende? De telling liet even op zich wachten. Gelijke eindstand, Amsterdam en Nijmegen hadden evenveel punten. De Tigers gingen er echter met de cup vandoor, doordat zij een hoger doelsaldo hadden dan Nijmegen. Nijmegen werd tweede. Chapeau team, we hebben genoten op de tribune.

Het was een leuke dag, die door het hele team werd afgesloten in het restaurant van Kardinge met een heerlijke pizza of patat.

Door Caroline van Haaren

 

Hoofdsponsoren