9x
4x
1x
1x

U12 Regiotoernooi in Eindhoven

Paul Fondse
30 mei 2015

Regioteamtoernooi 2 velden

Afgelopen seizoen is er bij de U12 een start gemaakt met Regioteams. De bedoeling daarvan is dat in een regio (noord, midden en zuid) per vereniging een selectie van getalenteerde spelers bij elkaar komen om te trainen. Die training wordt door één van de verenigingen in de regio georganiseerd. Niet alleen leuk, leerzaam en stimulerend voor de spelers, maar ook goed voor de onderlinge contacten. Niet alleen de spelers leren elkaar kennen maar ook de  coaches van de verenigingen. Eén van de doelstellingen is dat de coaches van de verenigingen meekomen naar de regio training, zien hoe er bij andere verenigingen getraind wordt en met elkaar over ‘het vak’ praten.

Dit eerste seizoen was een ‘leerjaar’. In regio Noord is het trainen goed op gang gekomen, de andere regio’s zijn wel gestart maar hebben nog niet veel trainingen kunnen organiseren. Wel zijn alle betrokken verenigingen enthousiast over het concept. Volgend seizoen zal het naar verwachting wat georganiseerder en beter verlopen.

Zaterdag 30 mei was er in Eindhoven het toernooi voor Regioteams. Per regio waren er 2 teams (elk team 9 spelers + 1 goalie). Deze speelden op half ijs een 2 x 15 minuten wedstrijd met om de 90 seconden een vliegende wissel (de puck blijft dan liggen waar die is), geen checking, 4 spelers op het ijs en een straf is een penalty shot.

Dit is een verrassend leuk concept! Leuke wedstrijden, redelijk gelijkwaardige teams en die vliegende wissels zijn best spectaculair. Je zag gedurende het toernooi de tactiek rondom de wissels zich ontwikkelen. De nieuwe shift van 4 spelers mag pas het ijs op als de eerste speler van de voorgaande groep bij de bench is. Nou, in het begin schaatste iedereen op zijn gemakje terug na de zoemer, tot één team de tijd goed in de gaten hield, er voor zorgde dat één veldspeler op het moment van de zoemer bij de bench staat waardoor vliegensvlug de nieuwe groep het ijs op kan en achter de puck aan gaat. Dat deden daarna alle teams, ijshockeyers leren snel.

Het Regiotoernooi is voor herhaling vatbaar! En dat zal volgend seizoen zeker gebeuren.

Regioteamtoernooi teamfotoWinnaar van het toernooi is geworden Regioteam Midden A met de spelers Mike Collard (Utrecht), Milan Ekkerman (Zoetermeer), Lyam Last (Utrecht), Renzo van Brink (Nijmegen), Martijn van Haarlem (Utrecht), Timoer Roodenburg (Amsterdam), Theiry Hartman (Dordrecht), Bram de Bruijn (Dordrecht), Take Koorevaar (Leiden) en goalie Emma Fondse (Nijmegen). Trainer van dit team was Frank van Brink (Nijmegen).

Zij hebben als enige team al hun wedstrijden gewonnen. Gefeliciteerd!

 

 

Hoofdsponsoren