9x
4x
1x
1x

U12 toernooi Geleen, de zaterdag

Wout van der Hoef
28 maart 2015

geleen

Het Laatste toernooi van dit seizoen voor de U12, we spelen zaterdag 28 maart en zondag 29 maart in Geleen, altijd een heel leuk toernooi. Renzo speelt nog niet mee. We hebben Rob Lepoutre als gast speler, de toernooi organisatie vond het goed dat hij meespeelt bij de U12.

Er zijn 2 poules van 6 teams. Onze U12 zit in de poule met Den Bosch, Utrecht, Dordrecht, Turnhout (België) en Haringey (Engeland). De ander poule bestaat uit Geleen, Zoetermeer, Amsterdam, South West (Engeland), Leuven (België) en Ratingen (Duitsland).

Eerste wedstrijd tegen Den Bosch, 10:09 uur

Den Bosch is vanaf de face off meer in de aanval. Maar dan, in de 2e minuut, een break out van Jelle Derks, schot op goal, geblokt. Het spel gaat op en neer. In de 4e minuut komt een Den Bosch speler alleen op Emma af, hij komt vanaf haar linker kant, gaat knap rechts om Emma heen en scoort, 0-1. Den Bosch blijft veel in de aanval, met een schot op de paal, Emma pakt de rebound. Dan een break out van Jelle Derks, pass op Daan Mater, hij schiet hard, kieper blokt het schot. Er zijn kansen! Den Bosch blijft aandringen, aantal schoten op goal, Emma houdt alles tegen. 11e minuut, weer Jelle en Daan door de verdediging van Den Bosch heen maar de goalie vangt het schot. 13e minuut Den Bosch krijgt penalty voor roughing, gaat het nu met 5 tegen 4 lukken? Jelle krijgt een kans, gaat alleen op de goalie af, krijgt de puck net niet er omheen geprikt. Laatste minuut, een speler Den Bosch staat ineens op 5 meter afstand helemaal vrij voor Emma, schiet hard, geblokt. Nog 1 aanval van Nijmegen, Floris wordt daarbij, achter de goal van Den Bosch, lelijk tegen de boarding gereden. Floris heeft er echt even last van. Einde wedstrijd.

De tweede wedstrijd tegen Utrecht, 13:20 uur

Utrecht is in de competitie boven Nijmegen geëindigd. Wordt een moeilijke wedstrijd voor ons. Maar we beginnen goed, na de face off komt Jelle bij de goal van Utrecht en schiet tegen de paal: pock … Het spel gaat een paar minuten lang op en neer zonder echte kansen voor beide teams. Dan een paar kansen achter elkaar voor Utrecht. Maar geen goal. Met 9 minuten op de klok zitten 2 spelers van Utrecht in de bench maar het lukt ons niet om een goal te maken. Weer gaat het spel op en neer met Utrecht wat meer op onze helft.17e minuut, Utrecht valt aan, veel spelers voor onze goal, schot op goal, Emma lijkt gepasseerd, Utrecht juicht al maar de scheidsrechter roept ‘NO GOAL’ de puck is door Emma met haar stick, achter haar rug, nog uit de goal geslagen. Eindstand 0-0.

De derde wedstrijd is tegen Turnhout om 15:07 uur

We weten niets van Turnhout. Na 30 seconden onze eerste kans en na 60 de tweede. We spelen voornamelijk op de helft van Turnhout. Maar na een paar minuten wordt Turnhout gevaarlijker, 2 schoten op de goal en wij blijven een tijdje onder druk staan. In de 6e minuut gaat Storm op links strak langs de boarding tot de achterlijn, passt voor de goal, net niet ingetikt. Casper soleert daarna vanaf onze achterlijn helemaal tot voor de keeper, maar die keert zijn schot. Daarna een break out van Ted, maar die komt hard tot stilstand tegen de boarding achter de goal van Turnhout door een beetje onbehouwen check. Over en weer kansjes en dan de 14e minuut: Daan Mater snelt door het midden, Jelle Derks schaats mee, krijgt de pass van Daan en scoort 1-0! Mooi afgemaakt. Halve minuut later, Daan Manusiwa krijgt een penalty voor slashing en moet van het ijs af, we moeten de wedstrijd met 4 man uitspelen. Het wordt wat harder maar we redden het. De eerste gewonnen wedstrijd.

De vierde wedstrijd van vandaag is tegen Dordrecht, 16:31 uur

Eerste goal door Daan Mater na 9 seconden! Maar Dordrecht staan na 1:47 ineens vrij voor Emma maar schieten naast. Op blijven letten, de wedstrijd is niet zomaar gewonnen! 5:41 slashing penalty voor Dordrecht, we houden Dordrecht onder druk maar het lukt niet om een goal te maken tot … 12 seconden voor einde penalty. Een pass wordt ingetikt door Jelle, 2-0. 12:40 penalty voor Joep, slashing, Dordrecht kom vrij voor Emma, schiet, gevangen. We hebben het even moeilijk. 15:37 penalty Dordrecht, Casper soleert tot aan de goal, schiet, geblokt. Toch nog een break out van Dordrecht, maar geen goal. Laatste minuut is op de helft van Dordrecht maar geen goals meer, eindstand 2-0.  

De dag zit er op, 2 gewonnen, 1 gelijk, 1 verloren. Morgen gaan we verder.

 

 

 

Hoofdsponsoren