9x
4x
1x
1x

U12 toernooi in Geleen, dag 2

Wout van der Hoef
29 maart 2015

Geleen kleedkamers

09:30 uur in de kleedruimten, we hebben ook de douches nodig 

We starten tegen Haringey, gelukkig niet al te vroeg, om 10 uur. Dit is de laatste poule wedstrijd. Daarna afwachten hoe de wedstrijden van Den Bosch en Utrecht in de poule aflopen om te weten welke wedstrijd, voor welke plaats, we nog moeten gaan spelen. 

Haringey begint wel heel stevig aan de wedstrijd, er wordt een beetje onbehouwen gechecked. Pas na 3 minuten staan we voor het eerst voor hun goal. 4e minuut, Haringey staat ineens voor Emma, schot, geblokt, rebound midden voor de goal, weer een schot, rebound nu naar de zijkant, pffff … Dan, in de 6e minuut, Jelle Derks slalomt door de verdediging heen, passt naar Daan Mater, !!pock!! …. tegen de paal. Op 7 minuut 30 zitten 2 spelers van Haringey met een penalty in de bench, gaat het nu lukken? Ja! Met nog 7 seconden straftijd op de klok een goal voor Nijmegen, afstandsschot Jelle, 1-0. 1 minuut later, Floris Vooren soleert vanuit ons verdedigingsvak tot bij de goal van Haringey en schiet in de rechterbovenhoek, goal en 2-0. Haringey krijg in de 13e minuut een penalty voor TMM. Face off bij de goal van Haringey, pass naar Rob Lepoutre, hij staat helemaal vrij, haalt uit, schiet, GOAL!!!!, 3-0. In de 16e minuut krijgt Jelle een penalty voor roughing. Haringey heeft een laatste offensief, speelt veel in ons aanvalsvak, maar Emma keert hun schoten goed. Zoemer gaat, gewonnen 3-0. Nu afwachten wat Utrecht en Den Bosch doen. Maar zo wie zo spelen we om de plaatsen 5 en 6. 

We zijn 3e geworden in onze poule (Utrecht 9 punten, Den Bosch 8, Nijmegen 7).

We gaan spelen om de 5e en 6e plaats tegen het Duitse Ratingen.

Face off Ratingen

Het spel is de eerste minuten voornamelijk op onze helft, maar we verdedigen goed. Paar keer komen we uit ons verdedigingsvak maar niet tot in het aanvalsvak, tot eind 3e minuut, schot op goal maar de Ratingen goalie de puck. Snel daarna schaatst Storm door tot de achterlijn, passt voor de goal, schot, goalie blokt, jammer. Meteen daarna hetzelfde bij onze goal en ook wij weer bij Ratingen. Het spel gaat op en neer het is heel spannend ….. de ploegen zijn aan elkaar gewaagd … Twee keer een goede break out van Nijmegen Devils! Dan in de 10e minuut een penalty voor Ratingen, slashing. Face off bij Ratingen goal, Jelle Derks krijgt de puck van Ted en schiet en … !!!GOAL!!! In de 12e minuut tripping voor Aedon. We spelen met 4 maar houden Ratingen onder druk. Toch komt Ratingen eruit en zet vol in op de aanval. Nog 33 seconden met 4 man. Aanval Ratingen, schot op goal, Emma vangt, face off en we zijn weer met 5 spelers, oeffff …. Weer zijn beide ploegen over en weer in elkaars aanvalsvak. Nog 40 seconden Ratingen in de aanval, wegwerken die puck, dat lukt, zoemer gaat einde wedstrijd, 1-0 gewonnen en 5e van het toernooi. GOED GEDAAN.

Na de wedstrijden

We nemen afscheid van Aedon, hij woont volgend seizoen in Zuid Duitsland. Bedankt voor alle goede acties Aedon! In de verdediging was je een goede constante factor. 

Aedon

Jelle Derks, Daan Mater en Emma Fondse mogen mee spelen in de All Stars wedstrijd die voor de finale gespeeld wordt. Alle teams hebben spelers daarvoor afgevaardigd. Leuke afsluiting, goed voor de onderlinge contacten. Eindstand 0-0.

De finale is tussen Utrecht en Den Bosch. Winnaar is Utrecht, met 2-0 gewonnen. Proficiat!

 

Hoofdsponsoren