9x
4x
1x
1x

U12 toernooi Tilburg, de tweede dag

Wout van der Hoef
22 maart 2015

Jelle en Renzo klein

Foto: Renzo lacht weer (en achter Renzo Jelle)

We konden uitslapen vandaag, onze wedstrijd start om half 8 … We spelen onze eerste wedstrijd tegen Midlands Conference.

Na de face off van de eerste periode meteen een break out van Daan Mater, hij gaat alleen op de kieper af, schiet net naast. Daarop volgt een break out van Midlands, ook hun schot gaat naast. Het spel gaat gelijk op, dan, penalty voor Midlands, een heupworp velt Daan Mater. Een break out van Peter Thijssen, hij gaat alleen op de kieper af. Met z’n backhand schiet hij vanaf links in de rechter bovenhoek, knap, 1-0! We komen wat beter in ons spel. Maar Midlands blijft gevaarlijk en worden ook sterker. Break out van Midlands, een speler gaat alleen op Emma af, ze keert het schot, maar de rebound gaat recht naar voren, de puck komt tussen de spelers, het lukt Midlands te schieten, goal, 1-1. Was niet nodig geweest. Midlands houdt druk, spelers komen vaker vrij voor de goal te staan en ja, in de 12e minuut, een intikkertje 1-2 en einde eerste periode.

De tweede periode begint met een break out van Midlands, Jasper Lepoutre grijpt in maar krijgt wel een penalty voor slashing. Nijmegen in de aanval, ondanks 1 man minder, Peter Thijssen schiet op goal, gevangen door de kieper. In de 20e minuut een break out, we komen vrij voor de kieper, schijnbeweging, kieper in de verkeer hoek ….. maar het lukt niet om de puck in de goal te duwen. Nog 7 minuten te gaan, face off bij onze goal. Midlands wint de face off, pass naar een vrije speler bij de rechter post, Emma strekt zich helemaal uit maar net te laat, 1-3. Nog 3 minuten te gaan, break out van Storm Manusiwa, hij gaat alleen op de kieper af, schiet net over. Weer een break out, nu van Peter Thijssen, kieper keert het schot, rebound, Joep van Veen tikt in, gestopt. Dan ineens een penalty shot voor ons, niet geheel duidelijk waarom. Peter Thijssen maakt het mooi af, 2-3. Laatste minuut, penalty voor Daan Manusiwa. Toch nog een aanval van ons maar geen goal. Eindstand 2-3. Het was wel een spannende wedstrijd. We gaan nu spelen om de 5e plaats tegen Coldplay Stars uit België.

Intermezzo, onze jongens bij het Nationaal team

Renzo heeft de nacht doorgebracht in het ziekenhuis. Het gaat gelukkig goed met hem. We zien een foto van Renzo met zijn Nationaal team trainingspak aan in een ziekenhuisbed … :). Jelle speelt met het Nationaal team tegen Midlands. Heeft 1 assist en komt met het Nationaal team in de finale.

Wedstrijd om 5e en 6e plaats, Nijmegen Devils – Coldplay Stars

Er wordt 3 x 15 minuten gespeeld, de teams moeten aan de bak. Wij beginnen goed, Coldplay meteen de eerste minuten in de verdediging. Schot van Jelle, goal, 1-0. Face off, Coldplay komt meteen door naar onze goal, schot, raak, 1-1. En dat binnen 30 seconden na onze goal, opletten jongens! Nijmegen krijgt een penalty voor interference, desondanks spelen we op de helft van Coldplay. Break out van Jelle, hij komt alleen voor de goal, scoort 2-1, 6 minuten gespeeld. Het gaat nu op en neer, aan beide kanten kleine kansen. Er wordt met veel vaart gespeeld. Nog 1 minuut te gaan, penalty voor Coldplay, face off bij hun goal. Ted krijgt de puck, schiet mooi op de goal, toch gestopt. Pauze, er moet gedweild worden, over 15 minuten nog 2 periodes.

Het gaat in de tweede periode vanaf de face off weer heen en weer. Paar keer is het druk bij de goal van Emma, 1 mooie save met de legguards, 1 keer de puck goed gevangen. Break out Nijmegen maar we krijgen een penalty, staan een paar minuten zelf flink onder druk. In de 20e minuut komen we onder de druk uit en spelen meer op de helft van Coldplay. Zij krijgen een penalty voor boarding. Er komt meer druk op de Coldplay goal, weer een schietkans voor Ted maar nee, geen goal. Het is even prijsschieten op de goal van Coldplay maar de puck wil er niet in. Coldplay krijgt ‘in de zoemer’ een penalty.

Tegen Coldplay 1

Foto: Joep maakt het Coldplay moeilijk

Coldplay moet met 4 spelers beginnen aan de derde periode. Maar na de face off komen ze meteen vrij voor Emma te staan, schot, geblokt. Het spel verplaatst zich naar de goal van Coldplay. Peter schaatst achter de goal langs en passt op Storm, schot, kieper houdt hem tegen. De druk blijft bij Coldplay, scrimmage voor de goal en Jelle scoort na een assist van Daan Mater, 3-1. En dan staan we ineens met slechts 3 spelers tegen 5 van Coldplay door 2 penalty’s. We houden de puck desondanks op hun helft, goed! Coldplay krijgt een penalty voor boarding, We spelen 4 tegen 4. Break out, Jelle passeert de hele verdediging en ,belangrijker, de goalie, 4-1. Nog 4 minuten te gaan. Casper krijgt een penalty voor cross checking. Coldplay zet alles op de aanval, Jelle krijgt een penalty voor charging, we daardoor staan ineens met slechts 3 spelers op het ijs. Maar we komen er goed uit, dringen Coldplay terug op hun helft. Laatste 30 seconden, face off bij onze goal, we komen er niet echt uit en dan is de speeltijd voorbij. Gewonnen 4-1 en in de eindklassering 5e. Goed gedaan team!

Intermezzo, onze jongens bij het Nationaal team

Renzo is naar de ijsbaan gekomen, gaat goed met hem, gelukkig. Hij lacht weer (zie foto). Jelle speelt de finale met het Nationaal U12 team tegen Tilburg Geel (landskampioen U12). Jelle speelt een goede wedstrijd en heeft 1 assist. Maar Tilburg is sterk, staan tot 6 minuten voor het einde steeds voor. Dan wordt het 4-4, over time. In over time scoort het Nationaal U12 team en dus WINNAAR!

 

Hoofdsponsoren