9x
4x
1x
1x

U17 wint de beker!

Paul Fondse
30 november 2015

2015 11 30 uitslag

Super Sunday, 29 november, onze U17 verzamelt om 13:45 bij het Triavium. Met de pas tot ‘Ahoud Devils Nijmegen’ bestikkerde bus van Toonen gaat het team naar Eindhoven. Familie en supporters reizen mee. Beetje gespannen is iedereen wel.

Als we in Eindhoven aankomen is de U14 wedstrijd tussen Den Haag en Tilburg nog bezig, Den Haag staat op dat moment voor met 4-2. Het team gaat even de tribune op en kijken naar een stukje van die wedstrijd, dan is het tijd om naar de kleedkamers te gaan, de voorbereidingen beginnen.

We spelen in onze blauwe shirts, met het duidelijk zichtbare McDonalds logo. Den Haag heeft dezelfde sponsor en ook donker blauwe shirts. Daar was begin van de week even onduidelijkheid over, wie mag in het donkere, wie moet in het lichte shirt spelen. Nou, uiteindelijk mochten wij in ons donker blauwe shirt spelen.

16:45 uur, het Nijmeegse vak op de tribune vult zich. Er zijn banners, Bengaals vuur is ingekocht, ballonnen zijn opgehangen. Er zijn ratels, een elektrische toeter, een trommel: we zijn er klaar voor.

16:50 de Devils komen het ijs op, gevolgd door Den Haag. Warming up op het ijs begint. De teams worden voorgesteld. De C en A’s geven de scheidsrechters en teambegeleiders een hand. Naar de goal voor de jel en klaar gaan staan voor de face off.

Periode 1

Na de face off is Nijmegen meteen in de aanval gaan met de puck achter de goal van Den Haag, er wordt naar voren afgespeeld, schot op goal … save goalie Den Haag. In de 2e minuut penalty Den Haag,  Nijmegen in de aanval, afstandsschot, over de goal, jammer. Nijmegen heeft de overhand, in de 3e minuut weer een kans, schot op goal, geblokt. Dan, een snelle uitbraak van Den Haag, een speler komt alleen recht voor Lauren, schot, Lauren blokt, oefffff. 4e minuut weer schot Den Haag op goal, save. En in diezelfde minuut komt Den Haag er weer doorheen, geen goal, daarna weer …. we zitten even in de verdrukking ….. Het gaat nu in een hoog tempo heen en weer. Dan in de 5e minuut een uitbraak Den Haag, 1 defender van Nijmegen glijdt uit, zit op het ijs, kan niets doen, Ronan spint achter de uitgebroken forward van Den Haag aan ….. en veroorzaakt een soort botsing, pffff, kans Den Haag voorbij, wel een penalty voor Ronan. Powerplay Den Haag, gaan vol in de aanval en in eens een goal 1-0 op 05:26, balen. Nijmegen gaat meteen in de aanval, in de 6e minuut spelen we achter de goal  langs, de puck wordt naar voren gespeeld …. schot, net naast ….. jammer.  En weer een aanval van Nijmegen, we lijken de overhand te hebben maar in de 7e minuut weer een snelle uitbraak van Den Haag, schot, goal, nee hè, ze zijn wel heel efficiënt met hun kansen. 2-0 achter (07:26) …. wordt een beetje zorgelijk. 9e  minuut uitbraak Nijmegen, komen tot vlak bij de Den Haag goalie, schot op leg guards, jammer. Meteen neemt Den Haag de aanval over, save van Lauren. Het tempo ligt hoog, het gaat heen en weer, kleine kansen over en weer. En dan in de 11e minuut komt Jay alleen voor de keeper … shhhi … weer niet. Rebound, schot op de paal, het wil niet lukken. We blijven sterker maar we komen niet tot een score, tot …. 13:30 …. snoei hard schot vanaf de blauwe lijn, G O A L, goed gedaan Boris! 2-1, we zitten weer in de race. We houden de druk er op, een snelle uitbraak van Nijmegen, een overtreding Den Haag, hand van de ref gaat omhoog, uitgestelde straf, Jay slalomt door de verdediging, tot vlak bij de goal, geen Haagse speler komt aan de puck, Jay schiet hard in de linker bovenhoek, G O A L, 2-2 (14:16)!!!!!!! Den Haag herpakt zich, gaat vol op de aanval, breekt uit, er wordt goed verdedigd. Toch komt Den Haag in de 15e minuut ineens weer vrij voor de goal, geblokt, goed gedaan Lauren. Dan weer een uitbraak van Den Haag, schot en goal 3-2 (15:19), jammer. Het gaat heen en weer, save door Lauren, Jay wordt getript bij de blauwe lijn, penalty. Powerplay, druk van Nijmegen, face off bij Den Haag, schot op goal, iedereen juicht het lijkt een goal maar …. toch geen goal, in het zij net. Den Haag weer compleet, laatste minuut, Den Haag breekt uit, schot op goal, wordt eruit getikt door onze goalie. Einde eerste periode, 3 minuten pauze.

Periode 2

We krijgen snel een penalty tegen, maar er gebeurt weinig, tot 3e minuut, uitbraak Den Haag, goal, we staan 4-2 achter, dat gaat niet goed. In de 4e minuut een penalty door Eef, spel gaat door, uitgestelde straf, Den Haag goalie gaat van het ijs af, Den Haag speelt met 6 veldspelers, schot, Lauren blokkeert, pffffff …. Dan gaat in de 5e minuut Nicky achter de goal langs, komt weer het aanvalsvak in, de aanval lijkt op niets uit te lopen … toch komt de  puck bij Jay, schot, G O A L, 4-3, we zijn weer in de race!!!! Spel gaat heen en weer, in de 6e minuut een uitbraak van Den Haag, er lijkt een  penalty gemaakt te worden door Den Haag, er wordt gescored, protest door Nijmegen, maar het haalt niets uit, 5-3, domper ….. In de 7e minuut krijg Jay een penalty voor boading, maar hij was niet in de buurt van de boarding, bijzonder. In diezelfde minuut pikt Eef de puck in ons verdedigingsvak op, slalomt tussen iedereen door tot aan de kieper van Den Haag, die is kansloos, G O A L, 5-4. In de 10e minuut een niet zo fraaie overtraining op Jay, slechts 2 minuten penalty voor Den Haag. Periode met wat straffen, ook voor abuse. Wij spelen met 5 tegen 4. In de 13e minuut een  langzaam opgebouwde aanval door Nijmegen, Jay gaat het aanvalsvak in, speelt puck terug naar Dylano, G O A L, gelijke stand 5-5 (32:05)!!!! Alles is weer mogelijk. Den Haag vraagt time out aan. Er volgt een wat rommelige periode, spel gaat op en neer, en dan in de 14e minuut een powerplay G O A L van Eef, we staan voor het eerst voor 5-6 (33:47)!!!!! Dan wordt ineens Dylano van het veld gestuurd, abuse, beetje verwarring bij onze bench, we mogen toch 5 tegen 5 spelen. In de 20e minuut klein opstootje bij onze goal, maar geen doelpunt. Dan ook een opstootje aan de andere kant, paar penaltys in deze laatse 2 minuten. Einde periode 2.

Periode 3

We starten met 3 tegen 3, van beide ploegen 2 man in de straf bench. Het spel gaat heen en weer. Nijmegen heeft de overhand, gaat in de aanval maar jammer, icing. Face off bij ons, loopt goed af. Coach van Den Haag krijgt een penalty, delaying the game. 2e minuut, Eef staat vrij voor de goal, krijgt pass van Boris en wipt de puck n  e  t  over, jammer. Dan 3e minuut, we zijn weer in de aanval, Nicky bij de goal en prikt de puck achter de goalie, G O A L, 5-7 (42:53)!!! Den Haag gaat vol in de aanval, het tempo ligt hoog. Ook wij krijgen een penalty voor delaying the game. Den Haag heeft in deze fase de overhand. In dezelfde seconde dat Nijmegen weer compleet is ligt de puck ineens achter Lauren, 6-7, oei dat wordt toch nog spannend ….. In de 8e minuut een ongelukkige botsing tussen 2 spelers, dat levert enige discussie op tussen de ref en de linesman of het een penalty is voor Nijmegen, gelukkig niet. Nou, face off in ons verdedigingsvak, Nijmegen neemt meteen over en gaat snel in de aanval, afstand schot, wordt geblokt, rebound komt recht terug het veld in, Eef pikt de puck op en S C O O R T, 6-8 (47:40),  nog 12 minuten ….. Het spel gaat nu in hoog tempo heen een weer, kansen aan beide kanten. Rond de 9e minuut 2 keer een soort judo actie op het veld tussen een Nijmeegse en Haagse speler, maar niets ergs, geen penalties, er wordt om elke meter gestreden. In de 12e minuut staan we met z’n allen in het aanvalsvak van Den Haag en dan kan onverwacht een speler van Den Haag uit breken. Hij was al op weg naar de blauwe lijn, voorbij aan onze verdedigers, krijgt de puck aangespeeld, gaat alleen op Lauren af,  goal, 7-8, en weer is het ineens weer heel  erg spannend. Daarna penalty Den Haag, desondanks komen we even in de verdrukking, maar er volgt een  uitbraak van Nijmegen en G O A L, 7-9 (52:07)!!!!! Den Haag gaat vol op de aanval. We hebben het even moeilijk. De aanvallen gaan heen en weer, het tempo ligt hoog. Weer krijgt Nijmegen voor delaying the game een penalty, lijkt onnodig … we spelen daardoor met 4 tegen 5. Nog 4 minuten te gaan. Den Haag in de aanval, het lukt Den Haag niet te scoren. Enige frustratie bij Den Haag, een speler krijgt een abuse penalty. Nijmegen is weer compleet, nog 2 minuten. Nijmegen weer meer in de aanval, nog 1 minuut …. een uitgestelde straf, protest van Jean-Paul, die krijgt 2 minuten voor abuse. De eindfase is hektisch, we spelen met 4 man, nog 20 seconden, nog 10, de zoemer,

G  E  W  O  N  N  E  N.

Nijmegen Devils U17 heeft de beker gewonnen! Gefeliciteerd!

2015 11 30 foto 2

 

Hoofdsponsoren