9x
4x
1x
1x

Uitbreiding MC Devils

Wout van der Hoef
24 december 2016

De overvolle ziekenboeg van de AHOUD Devils barstte al uit zijn voegen, maar nu is ook de dependance aan de beurt. Nog nooit eerder telde het BNL-team van Josh Mizerek zoveel afwezige spelers als vrijdagavond. Zelfs de afdeling fysiotherapie slaat de noodkreet uit bij monde van Han Jager.

Aan de lange lijst met Willem Gloudemans, Wesley Hendriks, Dylan Kost, Jake Hendriks, Jay Plamont en Calvin Hendriks, werden vrijdag Mitchel van Holten en Dylan Collard toegevoegd. Tel daar de vakantieganger Dave Stappershoef bij en je mist acht spelers. Hoe los je dat in hemelsnaam op?

In de goal staan Tomislav Hrelja en Jefrey Vermeulen. In de verdediging hebben we Rick Wijnen, aanvaller Eric Hoogvliets en Mitchel Knoop. Daar staat Boris van Bergen al vele weken vanuit het tweede team tussen, maar nu ook als dragende kracht, ook in powerplay en penalty killing. Vanuit het tweede team haalde Mizerek gisteren Jamie Pilgrim en aanvaller Youri de Winkel en plaatste hen samen enigszins verrassend als derde verdedigende lijn.

In de aanval staat uiteraard import en topscorer Thomas Stuart-Dant, nu als captain samen spelend met Wessel Copier en Jesse Hendriks. In de tweede lijn de tot Man of the Match verkozen Eef Gerritsen met Peter Vissers en Mike Vedder. De derde lijn bestond uit Harley Verkroost, Tom Kokke en uit het tweede Wouter van den Boer.

Het werd een ongelijke strijd tegen Nick Verschuren en Co. van de Kemphanen uit Eindhoven. Het team van coach Willem van de Kraak liep in de eerste periode eenvoudig uit naar 0-4. De kansen voor Nijmegen kwamen op naam van Stuart-Dant, Copier en Hendriks.

In de tweede periode herstelde de AHOUD Devils zich enigszins en loste Vedder een lekker schot op doelman Mollen. Het eerste powerplay doelpunt viel met Vedder op de strafbank, 0-5. De laatste actie van doelman Mollen was de puck uit zijn doeltje halen. Mitchel Knoop had zojuist voor een prachtige treffer getekend, de assists kwamen op naam van Stuart-Dant en Hendriks. Mollen werd halverwege de wedstrijd bij 1-5 vervangen door Wim jr. van Hout.

Ondertussen realiseerde ik me enigszins pijnlijk dat we in deze fase al gelukkig zijn met een enkel doelpuntje. Vorige week was ik nog tevreden met af en toe een keertje winnen, hoewel het noemen van een dagsuccesje me niet door iedereen in dank werd afgenomen. Aan het begin van het seizoen was de doelstelling zelfs nog de play-offs halen. We moeten realistisch zijn, het seizoen zo goed mogelijk uitspelen met de mogelijkheden die we hebben en de boel zien heel te houden.

Een treffend voorbeeld was de Nijmeegse powerplay +2 van 1.52 minuut lang. Met 3 op 5 kreeg het team geen enkele mogelijkheid om een aanval op te zetten. Het zelfvertrouwen lijkt verder weg dan ooit.

In de derde periode liep de achterstand snel op tot 1-8 en werden dubbele cijfers met nog vijftien minuten te spelen gevreesd. Zover kwam het gelukkig niet want de Devils bleven knokken tot het einde en zagen een mooi powerplay +2 treffend afgesloten worden door Stuart-Dant. De assists kwamen op naam van Hendriks en Wijnen.

We staan nu voor een korte onderbreking, de naam winterstop is een beetje vreemd voor ijshockeyers, van twee weken. Een beetje trainen, een barbecue, de Kerst en Oud en Nieuw vieren en rusten. Fysiek rusten voor hen die geblesseerd zijn en mentaal rusten om weer opgeladen aan 2017 te beginnen.

Namens het bestuur wens ik iedereen prettige Kerstdagen en een gezond 2017.

door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren