9x
4x
1x
1x

Verlenging (overtime) aangepast

Wout van der Hoef
15 september 2016

Bron NIJB.nl
Geplaatst op 08-09-2016

Bij alle wedstrijden in de competities waar is vermeld dat elke wedstrijd tot een winnaar moet leiden, volgt bij een gelijke stand na de reguliere speeltijd, een de sudden victory overtime die maximaal vijf minuten duurt (zie ook spelregel 62 en 115, IIHF spelregelboek).

De teams spelen in de verlenging met 3 veldspelers en één doelverdediger. Hierbij worden de onderstaande regels in acht genomen:

In afwijking van het spelregelboek wordt een verlenging gestart met 3 veldspelers (indien er op het einde van de reguliere wedstrijdtijd geen straffen op de klok staan).

  1. Als de reguliere wedstrijd eindigt in een 5-3 situatie, dan wordt de verlenging gestart met 5-3 spelers. Spelers kunnen op het einde van hun straftijd terugkeren op het ijs. Zodra het spel wordt stilgelegd wordt het aantal spelers op het ijs teruggebracht naar 4-3 of 3-3, al naar gelang wat van toepassing is.
  2. Als de reguliere wedstrijd eindigt in een 5-4 situatie, dan wordt de verlenging gestart met 4-3 spelers. Speler kan op het einde van zijn straftijd terugkeren op het ijs. Zodra het spel wordt stilgelegd wordt het aantal spelers op het ijs teruggebracht naar 3-3.
  3. Als de reguliere wedstrijd eindigt in een 4-4 situatie, dan wordt de verlenging gestart met 3-3 spelers. Spelers kunnen op het einde van hun straftijd terugkeren op het ijs. Zodra het spel wordt stilgelegd wordt het aantal spelers op het ijs teruggebracht naar 4-3 of 3-3.
  4. Als de reguliere wedstrijd eindigt in een 4-3 situatie, dan wordt de verlenging gestart met 4-3 spelers. Spelers kunnen op het einde van hun straftijd terugkeren op het ijs. Zodra het spel wordt stilgelegd wordt het aantal spelers op het ijs teruggebracht naar 4-3 of 3-3.
  5. Als de reguliere wedstrijd eindigt in een 3-3 situatie, dan wordt ook de verlenging aangevangen met 3-3 spelers. Spelers kunnen op het einde van hun straftijd terugkeren op het ijs. Zodra het spel wordt stilgelegd wordt het aantal spelers op het ijs teruggebracht naar 4-3 of 3-3.
  6. Een team kan nooit minder dan drie spelers op het ijs hebben. In het geval van straffen moet de tegenstander 1 of 2 spelers meer op het ijs zetten.
  7. Indien een team in de verlenging bestraft wordt, dan moet de tegenstander een extra speler op het ijs zetten. Indien beide teams op hetzelfde moment in de verlenging bestraft worden met een minor penalty (en er zijn geen andere straffen), dan continueren de teams met 3-3 spelers.
  8. Indien een team in de verlenging bestraft wordt op een wijze waarop de tegenstander normaliter 2 spelers meer op het ijs zou mogen hebben, dan blijft het bestrafte team met 3 spelers op het ijs staan en de tegenstander met 5. Spelers kunnen op het einde van hun straftijd terugkeren op het ijs. Zodra het spel wordt stilgelegd wordt het aantal spelers op het  teruggebracht naar 4-3 of 3-3, al naar gelang wat van toepassing is.

Hoofdsponsoren