9x
4x
1x
1x

Vierde seizoen voor Jesse Hendriks

Wout van der Hoef
7 juni 2017

Ook vandaag kunnen we weer een talentvolle Nijmeegse jongen presenteren voor de selectie van de AHOUD Devils. Jesse Hendriks (21) gaat dit jaar aan zijn vierde seizoen in Nijmegen beginnen. De sterke aanvaller is ondertussen energiek aan de voorbereidingen begonnen.

Daarmee is Hendriks alweer de vijfde aanvaller van het afgelopen jaar dat een contract heeft ondertekend. Hendriks is natuurlijk een graag geziene speler bij het Nijmeegse publiek, die niet alleen bijzonder goed kan ijshockeyen, maar ook bereid is om her en der voor zijn teamgenoten op te komen. En dat kunnen de fans op zijn tijd zeker wel waarderen.

Hoewel Jesse Hendriks pas 21 jaar oud is, heeft hij al een beetje het voorkomen van een routinier. Zijn postuur en wilde haren zullen daar ongetwijfeld aan bijdragen, bovendien weet hij het Triavium met regelmaat op scherp te zetten.

Op dertienjarige leeftijd vertrok de jongen Jesse voor een jaartje naar het Duitse ESC Moskitos Essen en speelde vervolgens anderhalf seizoen voor de Krefelder EV1981. Bij beide teams kwam hij uit in de Schüler-Bundesliga.

In 2011 verliet hij Krefeld en kwam bij de Eindhoven High Techs, het opleidingsproject van de NIJB, in de Nederlandse Eerste divisie terecht. Hier bereikte hij ook het Nederlands U18 team. In 2012-2013 ging hij terug naar Krefeld, maar het seizoen erop belandde hij weer in Eindhoven.

Daar waar menig Nederlands club bang voor was en bezwaar tegen maakte, kwam Jesse in het seizoen 2013-2014, na zes wedstrijden in Krefeld, via veertien wedstrijden in het NIJA Talentteam in de Eerste divisie, een wedstrijd uit voor het Eredivisieteam van de Eindhoven Kemphanen.

Gelukkig voor de AHOUD Devils besloot de Nijmegenaar terug te keren naar het Triavium, waar hij 500 meter vandaan in Zwanenveld woont. In 2014-2015 noteerde Hendriks ook nog vijf wedstrijden voor het Nederlandse U20 team.

Na drie volledige seizoenen als belangrijke aanvaller, gaat hij er gelukkig een vierde jaar aan toevoegen. Wij wensen hem heel veel succes.

Hoofdsponsoren