9x
4x
1x
1x

Voorbereiding Devils gestart

Wout van der Hoef
16 augustus 2016

IMG_0308

Dinsdagavond 16 augustus is het BeNe-league team van de AHOUD Devils onder leiding van Dave Stappershoef gestart met de voorbereidingen van het nieuwe seizoen. In het bijzonder sfeervolle en fonkelnieuwe onderkomen van Speijers Sports te Beuningen.

De sportschool van Remo Speijers staat in de voorbereiding centraal en een groot deel van de selectie was aanwezig. Niet alleen voor de eerste training van het seizoen, maar ook voor het passen van prachtige off-ice kleding waarmee het team een professionele uitstraling zal krijgen.

IMG_0296

Mitchel van Holten

Nieuw in de selectie van Josh Mizerek is Mitchel van Holten. Een Nijmeegse jongen die vanuit het Eerste divisieteam de overstap maakt naar het BeNe-league team. De 22-jarige center startte in 2002 als E-junior en doorliep de gehele Nijmeegse jeugd. In het seizoen 2007-2008 noteerde een 14-jarige Mitchel zelfs drie wedstrijden in de toenmalige Eredivisie.

Nadien verliep zijn ijshockey carrière enigszins onregelmatig. Via de Smoke Eaters U17, de Nijmegen Devils U17 en Eerste divisie, het High Techs Talententeam in Eindhoven en een aantal jaar zonder ijshockey, keerde Mitchel het vorige seizoen terug in het Eerste divisieteam van de AHOUD Devils. Eén specialiteit is de goedlachse center in al die jaren niet verleerd; scoren. In het afgelopen seizoen noteerde hij in 15 wedstrijden 22 goals en 5 assists. Gelukkig is hij terug, spelend met nummer 33, en wel op het hoogste niveau van Nederland.

IMG_0290

De selectie

Bij Speijers Sport meldde zich dinsdag flink aantal spelers waarvan we het nieuwe seizoen mogen genieten. Naast de eerdergenoemde Dave Stappershoef en Mitchel van Holten, waren Mitch Knoop, goalie Jefrey Vermeulen, Mike Vedder, Jay Plamont, Peter Vissers, Dylan Kost, Tom Kokke en Jesse en Calvin Hendriks aanwezig.

Willem Gloudemans meldde zich ook voor de kleding sessie, maar de onfortuinlijke Brabantse rots in de branding heeft op vakantie één van zijn voorste kruisbanden afgescheurd met een partijtje voetbal en zal vermoedelijk een jaartje moeten overslaan.

Ook Nijmegenaar Mitch Bruijsten trainde traditiegetrouw mee in de voorbereiding, maar van de Nederlands international en Tilburg Trappers forward zal binnenkort bekend gemaakt worden waar hij speelt, en dat is begrijpelijk niet in het Triavium.

Uiteraard zal uit de groep van het afgelopen seizoen nog een flink aantal spelers de komende weken hun opwachting maken tijdens de trainingen bij Speijers Sports. Dat geldt niet voor Harrie Verdonschot, René Vugts en Stijn IJkhout. Zij hebben aangegeven niet verder te gaan bij de AHOUD Devils.

Hoofdsponsoren