9x
4x
1x
1x

Vrijdag rentree Eef Gerritsen

Wout van der Hoef
1 december 2016

zo041

De 16-jarige Nijmegenaar Eef Gerritsen is terug bij de AHOUD Devils Nijmegen. De jonge forward had deze zomer de overstap vanuit de VIJN-jeugd naar het Duitse Moskitos Essen gemaakt, maar keert nu terug naar het Triavium.

Het afgelopen seizoen was er binnen de Nijmegen Devils geen echt geschikt team voor de toen 15-jarige Eef. De U17 was hij al ontgroeid en het BNL-team was wellicht nog net iets te hoog gegrepen. Hij speelde drie wedstrijden in de bekercompetitie en drie in de BeNe-League. Ook het Eerste divisieteam bracht niet de gewenste mogelijkheden om verder door te groeien.

Deze zomer besloot Eef om zijn geluk bij de Moskitos in Essen te zoeken waar hij met het U19 team in de Nachwusch Liga 2 uitkwam. Zijn programma telde zeven dagen per week een retourtje Essen. De uitwedstrijden werden zelfs tot aan Berlijn gespeeld.

Na achttien wedstrijden, acht goals en drie assists werd de balans eind november opgemaakt en kwam eigenlijk de man met de hamer precies op tijd. Het was allemaal een beetje teveel van het goede. De schoolprestaties leden er nog net niet onder, maar de belasting van het reizen en ijshockeyen bleek te groot voor jonge aanvaller.

AHOUD Devils coach Josh Mizerek bood Eef een plaats in het BNL-team aan en dat is precies waarop Eef had gehoopt. Uiteraard was er in het zuiden des lands nog een ander team dat Eef graag had ingelijfd, maar dan had hij weer bijna dagelijks moeten reizen. Nee, Eef wilde gewoon thuis in het Triavium spelen, tussen zijn ijshockeyvrienden, vijf trainingen ’s avonds met het Eerste divisieteam en BNL-team, plus nog wat individueel werk in de ochtend.

Morgen, vrijdag 2 december om 20.30 uur, start zijn nieuwe avontuur met de AHOUD Devils in Tilburg tegen het Toekomstteam van de Trappers. Eef is inmiddels de 1.81 m. gepasseerd en groeit voorlopig nog stevig door. Een welkome tweede versterking dus na het debuut vorige week van Thomas Stuart-Dant.

Nijmegen - Geleen 1e divisie

Nijmegen 1e divisie

Terwijl het BNL-team in Tilburg de punten moet zien binnen te halen tegen het Toekomstteam, speelt het Eerste divisieteam thuis in het Triavium tegen het Tilburg Trappers Promotieteam. Dus mocht je Tilburg te ver vinden, neem dan eens een keer een kijkje bij het team van coach Ron Pilgrim. De wedstrijd begint om 20:30 uur en de toegang in Nijmegen is gratis.

Hoofdsponsoren