9x
4x
1x
1x

Vrijdag valt de eerste beslissing

Wout van der Hoef
17 februari 2015

???????????????????????????????

Vrijdagavond speelt de AHOUD Devils Nijmegen thuis tegen de ProClass Lions uit Dordrecht. Een prettige tegenstander waar mee we de afgelopen jaren veel sportieve strijd hebben gestreden. Er staat meer één ding op het spel. Wie wordt er vijfde en wie zesde?

Op de vooravond van de play-offs maken Nijmegen en Dordrecht onderling uit wie in de kwartfinale tegen de Amstel Tijgers uit Amsterdam (derde) speelt en wie GIJS Groningen (vierde) als tegenstander treft. Sportief gezien wil je zo hoog mogelijk eindigen en dus winnen. Bij winst vrijdag speel je opnieuw tegen Groningen. Deze teams zijn het afgelopen seizoen zeker aan elkaar gewaagd. Nijmegen won in november nog met 5-0 in eigen huis, maar moest afgelopen zaterdag, in een wedstrijd met veel tumult, met 2-1 het onderspit delven.

Mochten de Lions aan het langste eind trekken, dan volgt Amsterdam als tegenstander in de kwartfinale. Dan liggen de kaarten toch een beetje anders. Nijmegen verloor dit jaar twee keer van de Amsterdammers. In november werd het thuis 0-2 en onlangs werd met 6-3 verloren in Amsterdam.

Hoe zit het dan met Dordrecht? Op 6 december won Nijmegen met 1-2 door twee goals van Peter Vissers. In een spannende wedstrijd werd weinig gescoord maar waren wij de betere ploeg. Daarom verwacht ik ook vrijdag aanstaande een zwaarbevochten winst op Dordrecht in een uiterst emotioneel duel.

Hoofdsponsoren