9x
4x
1x
1x

Waardig afscheid in volgepakt Triavium

Wout van der Hoef
18 februari 2017

Vrijdag 17 februari zal voor menigeen in de herinnering blijven hangen als een bijzondere dag. Het was niet de sportieve prestatie van de thuisploeg, maar het afscheid van Dave Stappershoef, Tom Kokke en materiaalman Ed Vrolijks. Wat hen mag steunen in de herinnering waren de 1380 toeschouwers die op de laatste wedstrijd waren afgekomen.

De AHOUD Devils schrijft zo toch wel een beetje historie. Laatste worden in een sportief droevig verlopen seizoen, maar dan op de laatste speeldag moet de wedstrijd 15 minuten worden uitgesteld vanwege een lange rij mensen voor de kassa. Wat zouden wij al deze enthousiaste supporters volgend seizoen graag terug zien komen.

Ondanks alle voorbereidingen, een vol programma met diverse acties en awards, was de uitslag net als van alle voorgaande BNL-thuiswedstrijden een onvoldoende. Weer had menigeen er stiekem op gehoopt dat de eerste overwinning tegen het eveneens uitgeschakelde Tilburg Trappers zou vallen, maar in de derde periode waren we, mede door het missen van zoveel open kansen, de onderliggende partij.

Het begon allemaal best aardig voor de Devils en al binnen twee minuten had Thomas Stuart-Dant de openingstreffer moeten maken, maar de Canadees faalde voor doelman Hamers. Kort daarop kreeg Mike Vedder twee mooie kansen, maar ook nu was Hamers de reddende goalie. Uit een rommelige situatie voor het doel van de Nijmeegse goalie Tomislav Hrelja, viel de 0-1 door Jeroen van den Broek, een kleine tegenvaller.

De Devils lieten zich door de snelle achterstand niet ontmoedigen en bleven aandringen. Een wat merkwaardige straf wegens “Delaying the game”, gegeven door scheidsrechter Pascal Keus bij een face-off aan de Nijmeegse verdediger Rick Wijnen, gaf de Tilburgers een powerplay. Shorthanded brak Wessel Copier op rechts uit en gaf de mee opgekomen Stuart-Dant een niet te missen kans. De Canadees had echter niet zijn avond en kwam ondanks zijn harde werken, niet aan scoren toe.

Ook in een volgende powerplay voor Tilburg brak Stuart-Dant uit, maar voor de derde maal op rij faalde hij oog-in-oog met doelman Hamers. Dat ook Tilburg de kansen niet verzilverde, liet Bram van Uden zien. Hrelja redde fantastisch en maakte de break van de Brabantse aanvaller onschadelijk. Met 0-1 brak de eerste dweilpauze aan.

In de tweede periode ging het tempo omhoog. De ploegen speelden beiden op de winst maar de Nijmegenaren wilden voor het thuispubliek er echt iets van maken. Lukte het maken van doelpunten nog niet, de meest fraaie, maar wel faire, checks waren talrijk en het publiek genoot ervan.

Halverwege de tweede periode viel de verdiende gelijkmaker. Tom Kokke stuurde Harley Verkroost op links de diepte in en zijn pass kwam precies op de stick van Jake Hendriks, die bij de tweede paal doelman Hamers kansloos liet. De gelijke stand leek niet lang houdbaar, maar opnieuw redde Hrelja op grootse wijze bij een Tilburgse break.

De 1-2 viel niet veel later alsnog onverwachts. Een aanvallende fout, Nijmegen stond met drie aanvallers op links veel te diep in het aanvalsvak, leidde de onverwachtse treffer in de 35ste minuut in. Een snelle overname van de gasten resulteerde in een doelpunt van Van de Broek. De AHOUD Devils kon opnieuw deze tegenslag verwerken en na een mooie schijnbeweging zorgde Peter Vissers voor de 2-2. Een mooie tussenstand na 40 minuten.

In de derde periode ging snel mis. Stuart-Dant zat op de strafbank en opnieuw sloeg Van den Broek namens de gasten toe. Na de 2-3 achterstand was het een beetje gedaan. De powerplays voor Nijmegen en Tilburg mochten die naam niet dragen. De 2-4 van Jim Gudden sloopte het laatste restje hoop uit de thuisploeg. Vooral de vrije doortocht en schietpositie van Gudden waren opmerkelijk. Na de vergrootte achterstand kreeg Nijmegen nog drie doelrijpe kansen. De eerste was een schot van Jay Plamont, de tweede een break van Copier en de laatste voor Stuart-Dant. Het missen van de grootste kansen brak de thuisploeg op.

Met nog twee minuten op de klok haalde coach Josh Mizerek zijn doelman van het ijs, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Jeroen van den Broek scoorde zijn vierde goal van de avond in een empty net. Einde wedstrijd en helaas weer geen winst.

Na afloop werd Mitchel Knoop tot Man of the Match uitgeroepen en werd er stilgestaan bij het afscheid van Tom Kokke, Dave Stappershoef en Ed Vrolijks. Het eindfeest in het Triavium met alle award uitreikingen volgde daarna. Foto’s en de bekendmakingen zullen vanaf zondag volgen.

Hoofdsponsoren