9x
4x
1x
1x

We are back

Wout van der Hoef
14 juli 2015

p024

“We are back” zei vicevoorzitter Raymond Janssen ten overstaan van de in groten getale opgekomen supporters, spelers en vrijwilligers. “En we willen er blijven” vervolgde de spreekstalmeester, doelend op de Eredivisie, tijdens de Meet & Greet dinsdagavond in het Triavium.

In rap tempo en geheel in zijn eigen stijl sprak televisiepresentator en journalist Janssen alle aanwezigen toe in zijn openingsrede van het seizoen. Hij refereerde aan de hard gegroeide AHOUD Devils, een uitstekend presterend team dat het nieuwe seizoen weer op een fatsoenlijk niveau meedoet. Een hard groeiende organisatie waarin veel dank uit gaat naar de hoofdsponsor AHOUD Schilders voor het eerste team en McDonald’s Nijmegen voor de jeugd.

p025

“We zijn op weg naar de eerste schreden van de nieuwe Eredivisie met een nieuwe coach.” Maar voor die nieuwe coach werd voorgesteld, was het tijd om gepast afscheid te nemen van coach Ronnie Plamont en zijn assistent John Copier. “Het zit er op voor jullie.” De beiden mannen hadden het vorige seizoen fantastisch werk geleverd en ontvingen in plaats van een boeken- of bloemenbon, een heerlijke dinnercheque voor de aangrenzende Wereldkeuken.

Nogmaals keek Janssen terug naar het vorige seizoen en het absolute hoogtepunt, de schitterende finale in een stampvolle Uithof. Vreemd dat de man van zoveel woorden de uitslag even kwijt was. Dat succesvolle afgelopen seizoen heeft ons wel naar het hoogste niveau gebracht waar we deel van willen blijven uitmaken.

p027Uiteindelijk werd het tijd om de nieuwe hoofdcoach Josh Mizerek naar voren te halen. In prachtig Amerikaans vertelde Mizerek dat hij uit Minnisota kwam, een midwest staat uit de VS.

Als speler kwam hij Via Den Haag in Eindhoven. Als coach komt hij via Eindhoven en de NIJB bij de Devils,

Zijn focus ligt bij het Eredivisie team, maar Mizerek is ook verantwoordelijk als trainer voor alle jeugdteams. Hij noemde zelf de focus op het Eredivisie team en zag in de nieuwe Eredivisie een mooie sportieve uitdaging.

Hoe de verhoudingen tussen de teams liggen, zal afhangen van de rosters die de clubs in de komende weken zullen presenteren.

 

 

“We shouldn’t be worried about them, we are working on our own conditions. “

Mizerek is de club, de gevolgde procedures en in het bijzonder de bestuursleden Paul Fondse en Jeroen van Bergen dankbaar voor de kans die hij krijgt in het nieuwe seizoen.

Raymond Janssen wilde ook nog wel weten of hij nog een bijzondere benadering, a special approach, voor de jeugd had. Josh Mizerek antwoordde dat kinderen heel verschillend zijn. Sommigen hebben “a kick in the ass” nodig en anderen weer een meer “positive approach”. Naarmate de spelertjes ouder worden en zich meer als ijshockeyers ontwikkelen, wordt het leven van een coach een stuk eenvoudiger.

p026

Ten slotte werden in het bijzijn van alle aanwezigen, de contracten getekend door Josh, Raymond en penningmeester Frank Peters. Onder groot applaus werd het officiële gedeelte van de avond afgesloten en werd er met een biertje en een bitterbal na geborreld.

Ondertussen kon aan de seizoenkaartentafel de balans worden opgemaakt en vastgesteld dat er al 50 seizoenkaarten zijn verkocht. Ook dat is een prima resultaat zo vroeg in het seizoen. Een seizoen dat op zaterdag 12 september van start zal gaan met een oefenwedstrijd thuis in het Triavium.

Foto’s door ijshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren