9x
4x
1x
1x

Een wedstrijd met een zwart randje

Wilco Veldhorst
2 december 2017

Vandaag stonden de Duivels tegenover de Panters uit Zoetermeer. Vooraf was er nog twijfel of de wedstrijd door zou gaan of niet. De thuiswedstrijd van Zoetermeer tegen Antwerpen van morgen is afgelast in verband met het overlijden van Mace, de zoon van Zoetermeer speler Mitchell Riedijk. Mace mocht slechts twee jaar worden. Een overlijden van een naaste is altijd een drama, maar het is een verschrikkelijk drama als het om zo’n jong kind gaat.

De gehele redactie van Nijmegen Devils, Bestuur, team en fans wensen Mitchell, Laura, Lizz, familie en vrienden ontzettend veel sterkte de komende periode.

De wedstrijd ging desondanks toch door en stond in het teken van het Ronald Mcdonald Huis in Nijmegen

Het Ronald Mcdonald Huis Nijmegen biedt de gezinnen van een ziek kind, dat is opgenomen in het Radboud UMC, een plek om tot rust te komen. Zonder steun van donateurs, sponsors en vrijwilligers kan het huis niet bestaan.

Dan de wedstrijd zelf. Volgens de sheet waren er 350 toeschouwers aanwezig, maar mijn indruk was, dat het Triavium voller was dan normaal met 350 toeschouwers. Devils begint ouderwets kleur op de wangen te krijgen en als NEC straks een paar voetbal loze weekends krijgt zou het heel mooi zijn als die toeschouwers voor een deel de weg naar het Triavium zouden vinden. De Devils verdienen het.

Ook vanavond lieten de Devils met mooi combinatie-ijshockey, snelle uitbraken en prachtige aanvalsgolven zien dit seizoen tot de betere teams te horen van de BeNe-Liga. Mijn gedachten gingen vanavond terug naar vorig jaar, toen “we” stijf onderaan eindigden, vrijwel elke thuiswedstrijd in verlies eindigde en het in Triavium net wat kouder leek dan anders. Het leek vanavond zelfs warmer dan anders.

Levi Houkes maakte al na 2 minuten in de 1e periode de 1-0 met assists van Aivaras Bendzius en Nick De Jong Nick. Vervolgens was Nijmegen veruit de beste van de 2 ploegen op het ijs, maar was Panters af en toe uiterst gevaarlijk. De Finse keeper van Zoetermeer was een moeilijk te nemen horde voor Devils in de 1e periode Villehart Kuusamo. Ondanks twee powerplays wist Nijmegen het net niet meer te vinden en zo kabbelde de wedstrijd richting tweede periode.

In die 2e periode werd het na 7 minuten 2-0 door Wesley Hendriks met assistentie van Mike Vedder en Danny Mols en weer 3 minuten later stond de 3-0 van Levi Houkes op het bord, met assistentie van alweer Nick de Jong. De jaren ervaring op Europees subtopniveau van De Jong en Houkes betalen zich uit. Het leek gespeeld maar Teris Wright maakte voor Zoetermeer 14 seconden de 3-1 met assists van Thomas Borgman en Joy Turpijn.

Vervolgens ontspon zich een schaakspel tussen de Devils en de Panters waarin Nijmegen de wedstrijd definitief in het slot gooide in de 39e minuut. Het werd 4-1 door alweer Levi Houkes met assist van de 2 Nijmeegse Oost-Europeanen, Aivaras Bendzius en Marek Pitka. Deze spelers zijn werkelijk genieten en al heeft de gemiddelde Nijmegen supporter een voorkeur voor Noord-Amerikanen, ik vond de Zweden, de Finnen en de Oost-Europeanen vanwege hun mooie techniek altijd al leuker om naar te kijken.

De 5-1 was er één uit het boekje. Jasper Nordemann tikte prachtig binnen op aangeven van Jasper Nordemann en Levi Houkes in de 41e minuut. Wesley Hendriks scoorde nog een 6-1 op aangeven van Jake Hendriks en Aivaras Bendzius in de 53e minuut en omdat Zoetermeer niet meer bij machte was uit het voor hooking gegeven penaltyshot te scoren werd dat ook de eindstand.

Man of the Match Wesley Hendriks met Ron Evers van McDonalds

Zo eindigde de avond in een mooi resultaat voor Nijmegen, maar blijft het een avond met een zwart randje. Onze jungskes nemen de koppositie in de BeNe-Liga vanavond voorlopig weer over en hebben ook van de topploegen de meeste goals gemaakt en heeft alleen Herentals minder doelpunten tegen en een iets beter doelsaldo. Daarmee kunnen we constateren dat Nijmegen de feestmaand uitstekend ingaat en als we zo blijven spelen een prima uitzicht op de play-offs hebben. Na vorig seizoen mag dat gerust een wonder heten.

Hoofdsponsoren