9x
4x
1x
1x

Weekend start met Eerste divisie

Wout van der Hoef
17 december 2015

p079

Vrijdagavond 18 december ontvangt het Eerste divisieteam van de AHOUD Devils het team Tilburg Trappers 3 thuis in het Triavium. De wedstrijd begint om 20.30 uur. De Trappers bezetten achter het ongeslagen GIJS Groningen de tweede plaats. De Devils staan met één gewonnen wedstrijd op de onderste plaats.

Van dit Nijmeegse team heeft Philippe Wagemans op zijn verzoek afscheid genomen. Daar staat de terugkeer van een aantal oudgediende tegenover zoals Harleyy Verkroost, Nick Oosterbaan, Ricardo Gabriël en de opvallend makkelijk scorende Mitchel van Holten.

Wie ook vrij makkelijk scoort is Youri de Winkel, maar dan tot nu toe vooral strafpunten. Gelukkig heeft de jonge Brabander, die vorig seizoen in het eerste team van de AHOUD Devils speelde, vanavond na de training beterschap beloofd. Het maken van doelpunten en het geven van assists is hem zeker nog niet verleerd, leren ons zijn statistieken.

Het BeNe-league team van de AHOUD Devils treedt zaterdagavond om 18.00 uur in Amsterdam aan tegen de Amstel Tijgers. Ook in dat team zal één speler niet meer terug te vinden zijn. Willy Schut heeft zijn plekje in Nijmegen opgegeven omdat hij drie keer per week trainen en twee keer per weekend spelen niet meer kan combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden.

Alexander de Rooij

p078

Denk ik aan Amsterdam, dan denk ik aan Alexander de Rooij. De sympathieke spierbundel die dit seizoen tegen beter weten in één potje in Geleen heeft meegespeeld met het Eerste divisieteam, maar zich verder zal beperken tot twee trainingen per week. Let wel, alleen deze twee trainingen, want heel veel meer kracht heeft hij dan, voor bijvoorbeeld werken of leuke uitstapjes, niet meer over voor de rest van de week. Zo sprak hij vanavond na zijn trainingspartij.

In juni 2014 gaf Alex aan dat hij gedwongen moest stoppen met het ijshockey. Dit wordt veroorzaakt door een al lang bij hem, van jongs af aan bekend fenomeen. Na afloop van een bepaalde intensiteit of beweging heeft hij ontzettend veel pijn en last van mijn spieren. Toen hij met ijshockey begon in de jeugd, was het alleen nog merkbaar als zware verzuring en krampen in mijn benen. Hier en daar wat pijntjes na training of wedstrijden.

Na flink wat onderzoeken en rond zwerven in meerdere ziekenhuizen en afdelingen de afgelopen jaren, lijkt de Radboud nu ontdekt te hebben wat er aan de hand is. Dat wil zeggen ze hebben meerdere afwijking in zijn spieren en spierbeeld gevonden. Het goede nieuws is dat het geen MS of ALS heb.

d1v133

Terug naar Amsterdam, 28 januari 2012 om precies te zijn. Terug naar de wedstrijd Amstel Tijgers versus Romijnders Devils uit het kampioensjaar in de Eerste divisie poule B. Een wedstrijd na een zeer bewogen week, waarin Alex de Rooij destijds het goede nieuws kreeg dat hij geen bot- of beenmerg kanker bleek te hebben in zijn voet, die met 0-3 werd gewonnen. Alex scoorde ze alle drie. Het werd een zeer emotionele avond.

En zo komt het verleden en heden samen in één week. IJshockey, Nijmegen, Amsterdam, Alex, Eerste divisie, BeNe-league, kanker, spierziektes, plezier in de sport. De sport draait om plezier hebben, in goede en slechte tijden. Daarom houden we van sport en in ons geval vooral van ijshockey. Laten we genieten van ijshockey. Vrijdag in Nijmegen, zaterdag in Amsterdam en zondag weer in Nijmegen.

 

Programma


Vrijdag 18 december 2015, aanvang 20.30 uur
Eerste divisie
AHOUD Devils Nijmegen 2 vs Tilburg Trappers 3


Zaterdag 19 december 2015, aanvang 18.00 uur
BeNe-league
Amstel Tijgers Amsterdam vs AHOUD Devils Nijmegen


Zondag 20 december 2015, aanvang 17.15 uur
Beker van Nederland
AHOUD Devils Nijmegen vs UNIS Flyers Heerenveen

Hoofdsponsoren