9x
4x
1x
1x

Weekendje Limburg start vrijdag

Wout van der Hoef
12 november 2015

p066

Het aankomende weekend staat voor de AHOUD Devils geheel in het teken van twee bekercompetitie ontmoetingen tegen de Laco Eaters uit Geleen. Een bekercompetitie waarin slechts vijf Nederlandse ploegen uit de BeNe-league deelnemen; Nijmegen, Geleen, Heerenveen, Tilburg en Dordrecht. We komen de ploeg uit Geleen ook nog twee keer in de BeNe-league tegen.

Bekercompetitie

Zowel in Nederland als in België is een aparte bekercompetitie. De teams spelen elk uit en thuis tegen elkaar. De bovenste vier van deze competitie plaatsen zich voor de halve finale (best-of-three). De winnaars van de halve finale plaatsen zich voor de bekerfinale. Het thuisvoordeel wordt bepaald door de hogere rangschikking in de reguliere bekercompetitie.

De bekerfinale is in Nederland gepland op zondagmiddag 31 januari 2016; in België staat de finale gepland op zaterdag 13 februari 2016.

p065

Het team van Geleen heeft tot dusverre drie bekerwedstrijden gespeeld en deze ook allemaal gewonnen. Het team van de Zweedse coach Christer Dreberg won met 4-2 in Tilburg, met 4-2 thuis van Heerenveen en met 5-3 thuis van Dordrecht.

Nijmegen won in de bekercompetitie slechts één keer. In het Triavium werd Dordrecht met 5-2 verslagen. In Tilburg verloor Nijmegen met 3-0 en onlangs was Heerenveen in het Thialf met 4-2 net te sterk.

Het zullen dit weekend geen gemakkelijke wedstrijden worden tegen een team dat nog steeds een hele reeks bekende Limburgse ijshockeyers heeft, plus een tweetal imports. De grote namen van de Eaters zijn Tom Marx, Akim Ramoul, Lars van Sloun, Kay Gielen en Erik Tummers. De imports zijn de Slowaakse verdediger David Arvay en de Canadese aanvaller Brad Westerman, die van de Chiefs uit Leuven is overgekomen.

p064

Erik Tummers

De inmiddels 30-jarige Geleense verdediger en international Erik Tummers, begon in 2004 zijn Eredivisie carrière in Nijmegen. Hij speelde drie seizoenen voor de Emperors en was er in het seizoen 2005-2006 bij toen Nijmegen tegen alle ijshockeywetten in kampioen van Nederland werd met T.J. Caig en Jake Brenk.

Dat is alweer tien jaar geleden en in dat Emperors team zien we een flink aantal namen uit de huidige selectie van de AHOUD Devils: Nick de Jong, René Vugts, Tom Kokke, Harrie Verdonschot, Eric Hoogvliets en Wesley Hendriks. Andere opvallende namen waren Nick Verbruggen, Bob Teunissen, Erik Landman, Kevin Young en Matthias Karlsson.

nbc1405

Akim Ramoul

Ook de 29-jarige aanvaller Akim Ramoul heeft een Nijmeegs verleden. Hij speelde in het seizoen 2008-2009 voor de Romijnders Dar Devils. Een seizoen dat gekenmerkt werd met de spectaculaire bekerwinst. In de finale op 29 januari 2009 scoorde Michael McCarthy de beslissende 5-4 in overtime tegen de Tilburg Trappers. Bob Teunissen was er die dag ook bij, maar hij verloor die finale met 5-4.


Bekercompetitie

Vrijdag 13 november 2015, aanvang 20.30 uur

AHOUD Devils Nijmegen vs Laco Eaters Limburg

 

Zondag 15 november 2015, aanvang 19.00 uur

Laco Eaters Limburg vs AHOUD Devils Nijmegen


BeNe-league

Zaterdag 28 november 2015, aanvang 20.30 uur

Laco Eaters Limburg vs AHOUD Devils Nijmegen

 

Vrijdag 22 januari 2016, aanvang 20.30 uur

AHOUD Devils Nijmegen vs Laco Eaters Limburg


 

Hoofdsponsoren