9x
4x
1x
1x

Weekje rust Devils, Eerste divisie team speelt vrijdag wel thuis

Wilco Veldhorst
11 februari 2016
p090

Mike Dalhuisen

Deze week speelt het Nederlands team het pré-Olympisch Kwalificatie Toernooi in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo. Er zijn geen AHOUD Devils spelers geselecteerd. Helaas, want Rick Wijnen of Nick de Jong hadden zeker niet misstaan in deze selectie.

Gelukkig zit het nationaal team nog steeds vol met Nijmeegse spelers. De jeugdopleiding mag trots zijn. Met de Nijmegenaren Mitch en Kevin Bruijsten, Nardo Nagtzaam en Mike Dalhuisen en oud-speler Erik Tummers is Nijmegen goed vertegenwoordigd. Als je deze nationale selectie ziet denk je echt: ”Zonde dat dit team gedegradeerd is vorig jaar”.

 

 

p091

Kevin Bruijsten

Dit team, zeker met een ingespeeld Trappers-hart en maar liefst vier spelers die uitkomen in een ‘grote’ competitie, had zo mee moeten kunnen voor promotie naar Divisie 1A. Helaas, het is niet anders.

In verband met de international break staat er dit weekend maar één wedstrijd in de BeNe-Liga op het programma, Tilburg Trappers II tegen de Den Bosch Red Eagles. Tilburg doet er alles aan om een ‘Oberliga-sfeer’ te creëren en een vol huis te krijgen. Seizoenkaarthouders van het Oberliga-team krijgen gratis toegang en verder worden er gratis kaarten weggegeven via een aantal voorverkoopadressen.

Lukt het krijgen van een vol huis, dan kunnen we constateren dat er de laatste weken eigenlijk wel ergens in Nederland tussen de 1500 en 2000 of meer toeschouwers bij een ijshockeywedstrijd zaten. Het aantal toeschouwers lijkt weer in de lift te zitten, waarbij natuurlijk de uitstekende prestaties op dat vlak in Den Haag opvallen.

p093

Nardo Nagtzaam

Sterker nog, afgelopen weekend zaten er op een drietal plaatsen een kleine 10.000 toeschouwers op de tribunes bij een viertal ijshockeywedstrijden, waaronder één Oberliga-wedstrijd van Tilburg Trappers. Dat is ongeveer het aantal mensen dat er bij een gemiddelde middenmoter in de eredivisie van het betaald voetbal op de tribune zit bij een gemiddelde wedstrijd. Wie zei er ook alweer dat ijshockey niet leefde in Nederland?

p092

Mitch Bruijsten

Eerste divisie speelt vrijdag thuis

De Nijmegen-supporter die een leuke wedstrijd live wil zien kan vrijdag in Triavium terecht voor de Eerste divisie wedstrijd tussen de AHOUD Devils II en UNIS Flyers II. Deze wedstrijd begint om 20.30 uur.

Voor de eerstvolgende wedstrijd van het AHOUD Devils BeNe-Liga team zullen we naar volgende week moeten. Op 21 februari staat de wedstrijd tegen Red Eagles Den Bosch op het programma en de week erna, vrijdag 26 februari, de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen Bulldogs Luik.

 

 

 

 

Ed Vrolijks

Eigenlijk moeten deze twee wedstrijden gewonnen worden. Voor de Kemphanen wacht nog de topper tegen Tilburg en de laatste thuiswedstrijd tegen Den Bosch. Nijmegen staat dan wel voor het eerst dit seizoen op een play-off-plaats, gelopen is de race nog lang niet en de laatste wedstrijd is uit in Thialf tegen Heerenveen. Dat is nog een heel lastige klus. De opdracht luidt dus, de komende twee wedstrijden winnen en hopen op een hele of halve misstap van Eindhoven.

Mocht het allemaal lukken dan zou Nijmegen naar het zich laat aanzien overigens de zwaarste tegenstander van de play-offs te verteren krijgen met Herentals. Maar dan zitten we al in het slot van de competitie. Daarover leest u de komende weken meer. Daarna kunnen we de balans opmaken van een geslaagde terugkeer van Nijmegen op het hoogste niveau.

Materiaalman Ed Vrolijks vertegenwoordigt de AHOUD Devils wel in het Italiaanse Cortina d’Ampezzo.

Hoofdsponsoren