9x
4x
1x
1x

Weer dichterbij de finish

Bestuur
10 februari 2018

Met nog twee complete en overvolle weekenden voor de boeg, is de ontknoping van de BNL- competitie nabij. Desondanks heeft de AHOUD Devils dit weekend zelf maar een wedstrijd op het programma. Die was vrijdagavond thuis tegen Den Bosch.

Het doel was 3 punten pakken en de derde plaats onder de Nederlandse clubs veilig te stellen. Deel 1 is geslaagd, Nijmegen was met 5-0 veel te groot voor het puntloze Den Bosch. De tweede stap is nog niet gezet omdat Geleen tegen een gekortwiekte Herentals (Emiel Goris en Trevor Hunt zijn langdurig geschorst) in overtime won.

Nijmegen en Geleen hebben beide nog twee wedstrijden op het programma staan. Met vier punten voorsprong op Geleen heeft Nijmegen aanstaande vrijdag 16 februari thuis tegen laagvlieger Antwerpen de derde plaats in eigen hand. Als Herentals de matige reeks voortzet, bestaat bovendien de kans dat Nijmegen vierde wordt en Herentals vijfde. Dat betekent dan weer dat we dit Belgische team in de kwartfinale van de BNL play-offs ontmoeten. Het thuisvoordeel is dan zeer belangrijk.

Om al deze mooie vooruitzichten mogelijk te maken was vrijdag dus de 5-0 overwinning een prima prestatie. De wedstrijd zelf was mager, de opkomst van het publiek daarentegen weer prima.

In de eerste periode had Marek Pitka binnen 5 minuten succes na een langdurige belegering van het doel van Jan Willem Groenheijde. De assists kwamen op naam van Eef Gerritsen en Levi Houkes. De onvermijdelijke 2-0 liet heel lang op zich wachten, maar viel dan toch in de 17de minuut. Achter de goal plaatse Wessel Copier de puck op een vrije locatie voor het doel en schoot Justin Evers de stand naar 2-0. Marek Pitka tekende voor zijn tweede assist.

Referee Hub van Grinsven jr.

De tweede periode was nog met net begonnen of de stand werd 3-0 door Wessel Copier. Dit keer waren Justin Evers en Jay Plamont de aangevers. Halverwege kreeg Den Bosch een aardige mogelijkheid op de 3-1 maar doelman Jefrey Vermeulen stopte een penaltyshot.

In de derde periode werd rustig doorgespeeld en zorgde Jasper Nordemann, met assists van Eef Gerritsen en Jake Hendriks, voor de 4-0. Nog geen twee minuten later scoorde Aivaras Bendzius de 5-0 met assists van Kay Gielen en Levi Houkes. Een klein opstootje in de laatste minuten van de wedstrijd zorgde nog voor wat extra vermaak, maar verder was er weinig vuurwerk vrijdag. De 3 punten waren binnen en dat was het enige wat telde. Levi Houkes werd door Rutten Schilderwerken Nijmegen uitgeroepen tot de Man of teh Match. Op naar volgende week vrijdag om het karwei tegen Antwerpen af te maken.

Hoofdsponsoren