9x
4x
1x
1x

Wesley Hendriks klaar voor Dordrecht

Wout van der Hoef
19 februari 2015

???????????????????????????????

Vrijdagavond staat de laatste reguliere competitiewedstrijd op het programma tegen de ProClass Dordrecht Lions. Op de voorlaatste ronde passeerden de Lions de Devils op de ranglijst en nemen de vijfde plaats in beslag. Dit weekend wordt bepaald of de AHOUD Devils Nijmegen in de kwartfinale van de play-offs uitkomt tegen GIJS Groningen of de Amstel Tijgers.

Hoe gaat het met je?
Met mij gaat op wat kleine blessures na alles prima.

Je kwam in oktober 2014 terug uit Canada. Wat heb je daar gedaan?
Ik werk in het bedrijf van een vriend van mij als bedrijfsleider van het oudste poppodium van Canada. Het bedrijf heet ‘The Kee to Bala’ in Bala wat een klein plaatsje is. Het ligt 180 km ten noorden van de stad Toronto in een prachtige natuur omgeving met grote meren en bossen.

Sinds je weer terug bent in Nijmegen, ben je belangrijk voor de jeugd en het Eerste divisieteam.
Toen ik vorig jaar terug naar Nijmegen kwam wilde ik graag belangrijk zijn als speler maar ook mijn ervaringen en kennis overbrengen aan de kinderen en trainers van de jeugd.

Hoe functioneert het Eerste divisieteam?
Er zijn zeker dingen die veel beter kunnen. Maar daar is het nu te laat voor in het seizoen om daar nog iets aan te veranderen. Er wordt in ieder geval hard gewerkt en bij vlagen erg goed geijshockeyd. We moeten zorgen dat we constanter en zakelijker worden in de laatste stretch van het seizoen.

Hebben we dit jaar weer kansen op een finale of is dat te hoog gegrepen?
Met een beetje meer geluk en wat meer karakter kunnen we van iedereen winnen.

Hoe gaat het met je eigen spel?
Over mijn eigen spel ben ik nog niet helemaal tevreden. Verdedigend zit het wel goed. Maar ik heb in het begin van het seizoen te veel kansen onbenut gelaten. In een team wat zeer moeilijk scoort, vind ik dat ik met mijn ervaring hierin toch het onderscheid moet maken. Dan wordt het voor de andere jongens ook makkelijker om te scoren en dan winnen we wel de wedstrijden die we nu net verliezen. Gelukkig is mijn afronding de laatste paar wedstrijden wel wat beter en dit komt precies op tijd, als onze kansen nu wel gaan vallen zijn we een kans hebber voor de titel.

Wesley HendriksWat doe je precies voor de jeugd en wat zijn je taken?
Als vereniging zijn we druk bezig om op alle vlakken te verbeteren. Ik houd me vooral bezig met het technische gedeelte en het werven van nieuwe leden. De trainingen moeten naar een hoger niveau, we moeten proberen het beste uit onze leden te halen. Dit jaar zijn we begonnen met na de ijstrainingen ook nog conditie en stickhandeling training te geven.

Wat wil je bereiken met de jeugd en je eigen carrière als jeugd coördinator?
Onze ambitie is om weer de beste vereniging van Nederland te worden. Daarvoor moeten we eerst weer gaan groeien in leden. We zijn druk bezig om alle basisscholen in de regio te bezoeken en presentaties te geven. Zo willen we de kinderen kennis laten maken met het ijshockey in Nijmegen. De scholen die we bezoeken mogen gratis bij een wedstrijd van ons kijken en kunnen zich opgeven voor 2 gratis proeftrainingen. Begin februari zijn we gestart met 2 extra trainingsuren op dinsdag en donderdag van 16.00 uur tot 17.00 uur voor kinderen die het ijshockey eens willen proberen.

Hoe krijg je de jeugd bij het ijshockey betrokken?
Buiten het bezoeken van basisscholen zijn we als vereniging ook erg actief met de middelbare scholen van de regio. We geven ijshockey les aan de scholieren en ze mogen gratis onze wedstrijden bezoeken. Zo proberen we hen enthousiast te maken voor het spelletje en hopelijk blijven ze in de toekomst supporters van de Devils.

???????????????????????????????

Hoe sta je tegenover de plannen van de nieuwe Eredivisie?
Ik denk dat voor het Nederlandse ijshockey een goede zaak is. Het niveau van de competitie en het Nederlandse team zal wel wat minder worden. Maar het Nederlandse ijshockey moet ook constanter worden. De spelers, fans en sponsoren moeten weten waar ze aan toe zijn. Het kan niet meer zo zijn dat er ieder jaar, andere teams met een andere competitie opzet spelen om kampioen van Nederland te worden.

Door Wout van der Hoef

 

Hoofdsponsoren