9x
4x
1x
1x

Wessel Copier debuteert in Oranje

Bestuur
8 november 2017

Het zal een van zijn mooiste momenten uit zijn nog prille carrière zijn geweest, afgelopen maandagochtend dat hij een telefoontje kreeg van Theo van Gerwen. Een uitnodiging van bondscoach Doug Mason voor de selectie van het grote Oranje, dat bovendien heel veel jonge spelers van Tilburg herbergt.

Niet alleen de familie Copier is trots, ook de hele Devils familie mag trots zijn op Wessel, die hier in 2013 als 15-jarig mannetje uit De Meern voor de Devils kwam spelen. Het is heel erg hard gegaan voor de huidige captain van Oranje U20.

Afgelopen dinsdag trainde en aankomende donderdag traint Wessel in Tilburg met Oranje en dit weekend speelt hij twee wedstrijden tegen België. Zaterdag wordt er in Mechelen gespeeld en zondag in Geleen. Hoe kijkt hij vooruit naar zijn debuut in de dubbel en hoe heeft hij het begin van het huidige seizoen bij de AHOUD Devils ervaren?

Wessel Copier

Het is eigenlijk heel snel gegaan. Ik had een rustige week zonder wedstrijden in het vooruitzicht omdat de BeNe League natuurlijk de international break heeft. Ook met Nederland U20 zouden we pas maandag 13 november weer het ijs op gaan. Afgelopen maandagochtend nam Theo van Gerwen contact met me op en later kreeg ik de officiële uitnodiging; Bondscoach Doug Mason wilde me op de trainingen zien en bij de wedstrijden aankomend weekend.

Afgelopen dinsdag hebben we met de gehele voorselectie eerst een meeting gehad in Tilburg waar Doug Mason een presentatie gaf over zijn visie voor het Nederlands Team. Daarna is er een selectie, waaronder ik, het ijs op gegaan voor een training. Donderdag hebben we nog een training en dit weekend spelen we dan de dubbel tegen België.

Het is natuurlijk hartstikke gaaf om alsnog opgenomen te worden in de voorselectie en deze week ook al mee te mogen trainen en spelen. Ik had het totaal niet verwacht omdat ik natuurlijk gewoon in het proces richting het WK zit met de U20. Ook is de voorselectie best groot dus het kwam zeker als een verrassing.

Ik zie het vooral als een grote kans om een hoop te leren. Je traint en speelt hier met de top van Nederland en het tempo ligt erg hoog. Ik probeer elke seconde gewoon alles te geven en dan zien we wel waar het schip strand.

Bij de Devils gaat het goed als je het aan mij vraagt. Ik merk dat we als team al veel verder zijn dan vorig jaar. Niet alleen qua statistieken, maar ook als team onderling. De trainingen gaan naar mijn mening beter dan vorig jaar en het niveau ligt hoger. Natuurlijk hebben we wat tegenslagen gehad met blessures etc. Maar we worden steeds meer compleet en het team begint steeds meer vorm te krijgen.

Zo zie je eigenlijk wel de vaste eerste twee lijnen met Kay-Levi-Aivaras en Justin-Wessel-Jake. De derde en vierde lijn wisselden nog weleens door bijvoorbeeld blessures en ook bij onze lijn stond er vaak een andere forward bij. Justin en ik kennen elkaar al sinds de U8 bij Utrecht en hebben in veel teams samen gespeeld, waaronder ook een WK. Het is daarom ook tof om samen bij Nijmegen te proberen om dit jaar weer bovenin mee te draaien.

Hoofdsponsoren