9x
4x
1x
1x

Wessel Copier geselecteerd voor WK U20

Wout van der Hoef
7 december 2016

De AHOUD Devils speelt de komende vier wedstrijden zonder Wessel Copier. Het al door blessures geplaagde team van coach Josh Mizerek zal het met ingang van vrijdag moeten stellen zonder de getalenteerd Utrechtenaar die definitief is opgenomen in de WK U20 selectie van bondscoach Theo van Gerwen.

We raken er gelukkig aan gewend dat Wessel jaar in jaar uit de selecties van Oranje doorloopt. Hij ontpopt zich in Nijmegen ook als een belangrijke status en heeft al geruime tijd de A van assistent captain op zijn shirt. Vrijdagochtend vertrekt het Oranje U20 team vanaf Schiphol naar Tallinn, de hoofdstad van Estland.

Het WK U20 divisie II groep A wordt van zondag 11 tot en met zaterdag 17 december gehouden in het gigantische Tondiraba Jaha complex in de Baltische hoofdstad. De deelnemende landen naast Nederland en Estland zijn Kroatiƫ, Roemeniƫ, Japan en Litouwen.

Jay Plamont

Mist Wessel achtereenvolgens de wedstrijden tegen Groningen (9-12 thuis), Geleen (11-12 uit), Den Bosch (17-12 uit) en Luik (18-12 thuis), Jay Plamont zal de komende zes weken alle wedstrijden moeten missen. In de thuiswedstrijd liep hij in een duel met Trevor Hunt een gebroken duim op waardoor hij de wedstrijden in Amsterdam en Tilburg al misten. Vandaag is zijn hand voor zes weken in het gips gezet.

Groningen

Vrijdagavond speelt de AHOUD Devils thuis tegen GIJS Groningen. Een wedstrijd die zoals bekend geheel in het teken staat van de Ruby and Rose Foundation. Maar minstens net zo belangrijk is de sportieve prestatie die avond, want winst en drie punten tegen de Groningers is heel hard nodig. De wedstrijd begint om 20.30 uur en de feestelijkheden rondom de Foundation start al om 19.45 uur. De toegang voor vrouwen is vrijdag 9 december gratis.

Hoofdsponsoren