9x
4x
1x
1x

Wessel Copier voelt zich thuis in Nijmegen

Wout van der Hoef
11 maart 2015

Wessel Copier, geboren op 15 juni 1998 in de Meern, is dit seizoen absoluut doorgebroken in het eerste team van de AHOUD Devils Nijmegen. De Utrechtse aanvaller kende een uitstekend seizoen en is vaste klant van Oranje U18. Zondag 15 maart speelt hij zijn laatste thuiswedstrijd van het seizoen in Nijmegen en vrijdag 20 maart sluit hij het seizoen 2014-2015 in Den Haag af. Misschien wel als kampioen van de eerste divisie. Direct na afloop vertrek hij naar Schiphol.

Je kwam vorig seizoen voor de U17 naar Nijmegen, maar al heel spoedig speelde je in het eerste team. Wie is Wessel Copier en waar kom je vandaan?
Ik ben op mijn 3e begonnen met ijshockey bij de Utrecht Dragons. Hier heb ik de gehele jeugdopleiding doorlopen tot mijn 14e. Omdat de doorgroei mogelijkheden er bij Utrecht op dat moment niet waren ben ik door Ronnie Plamont gevraagd om in Nijmegen te komen spelen. Het was de bedoeling dat ik hier bij de U17 ging spelen en mee zou trainen met het eerste team. Bij de eerste oefenwedstrijd van vorig seizoen werd ik door Eric Mater al in de selectie opgenomen. Uiteindelijk heb ik bijna elke wedstrijd mogen meespelen en daardoor heb ik dit jaar een vaste plek in het eerste. 

Dit jaar sta je echt op de kaart. Je valt niet alleen op door je postuur, maar vooral door je goals, je combinatiespel, je moed, lef en ijshockey kwaliteiten. Beschrijf eens hoe je gegroeid bent en wat je voor de sport doet en laat.
Ik denk dat mijn spel dit jaar beter is geworden omdat ik wat meer vertrouwen heb gekregen in mijn eigen kunnen. Vorig jaar dumpte ik liever een puck het vak in, maar dit jaar durf ik meer acties te maken. Dit komt niet alleen door vertrouwen in mezelf maar ook zeker door het vertrouwen van de andere jongens. Naast ijshockey en school heb ik maar weinig vrije tijd en een groot deel hiervan breng ik door in de sportschool om sterker te worden. Om dit allemaal te kunnen doen moet ik veel laten, maar dit heb ik er allemaal voor over. 

IMG_4359

Wat is je favoriete spel en wat vind je van de lijn met Eric Hoogvliets en Jesse Hendriks?
Ik vind het een hele fijne lijn omdat we goed met elkaar kunnen praten en elkaar zo beter kunnen maken. Eric en Jesse zijn allebei snelle jongens die keihard werken. Ik hou van snelle combinaties vanuit de hoeken waardoor we uit het niets een kans kunnen creëren. Dit heeft de laatste wedstrijden al voor een paar goals gezorgd. 

Vorig seizoen finale, dit jaar weer. Hoe voelt dat? Ga je de finale missen op vrijdag 20 maart, want het WK U18 start op 22 maart.
Het is natuurlijk een topprestatie om twee seizoenen achter elkaar in de finale te staan. Dit voelt geweldig, vooral na de stroeve start die we hebben gehad dit seizoen. Ik denk dat we als team erg gegroeid zijn de laatste wedstrijden en dat we erg trots mogen zijn met dit resultaat tot nu toe. Natuurlijk mis ik de finale niet! Nadat we vrijdag hopelijk kampioen zijn geworden stap ik gelijk in de auto naar huis. Hier pak ik mijn spullen en moet ik vrijwel gelijk door naar Schiphol om me daar aan te sluiten bij de selectie van Jong Oranje U18. Dan kan ik zaterdag eventueel rusten en zondag 22 maart spelen we de eerste wedstrijd tegen Estland. 

?????????????????????????????

Je vertelde na Amsterdam over Canada. Kun je daar iets over vertellen?
Als een grote verrassing ben ik twee weken geleden benaderd door de head coach/general manager van de Bradford Rattlers. Bradford ligt een klein halfuurtje van Toronto af. Dit is een team dat uitkomt in de Canadese GMHL. In deze competitie komen naast Canadezen en Amerikanen ook veel Europese spelers uit. De coach van dit team is Sylvain Cloutier die onder andere in de NHL heeft gespeeld. Hij heeft aangegeven mij graag in zijn team te willen hebben. De contacten zijn gelegd, maar de kans is heel groot dat ik in Nijmegen blijf in verband met mijn studie die ik wil gaan starten en de nieuwe Eredivisie lijkt mij ook een mooie uitdaging. 

Je bent Havo scholier. Kun je tot slot nog iets vertellen over je school, studie, huis, plannen voor de toekomst?
Ik woon mijn hele leven al in De Meern, een paar minuutjes rijden vanaf de binnenstad van het mooie Utrecht. Hier woon ik samen met mijn ouders en zusje die mij zoveel mogelijk helpen met mijn sport. Buiten mijn vader die overal naartoe rijdt, zorgt mijn moeder altijd voor goede maaltijden zodat ik dit allemaal kan blijven doen. Mijn zusje is een van mijn grootste supporters. Dit jaar hoop ik mijn Havo af te ronden op het Amadeus Lyceum te Vleuten. Ik heb me opgegeven voor de HBO studie fysiotherapie aan de Hogeschool van Utrecht en ik hoop hier dus ook carrière in te kunnen maken. Als ik door de strenge selectie kom kan ik door mijn status als Nationaal Talent in een topsportklas komen om zo mijn studie met ijshockey te kunnen blijven combineren. 

Ik ben de Devils erg dankbaar voor de kansen die ik tot nu toe heb gekregen. Ik heb een groot deel van m’n ontwikkeling aan jullie te danken. Met jullie bedoel ik niet alleen de trainers, maar ook zeker iedereen om het team heen en vooral de supporters. Wat ver weg leek is toch al snel als ”thuis” gaan voelen. 

Met vriendelijke groet,
Wessel Copier

 

 

Hoofdsponsoren