9x
4x
1x
1x

Zekere winst in Antwerpen

Bestuur
27 november 2017

De AHOUD Devils heeft zondagavond uitstekende zakengedaan met een zekere winst in het met de sloop bedreigde ijsstadion in Deurne, waar de Antwerp Phantoms zijn thuiswedstrijden speelt voor een handjevol toeschouwers. Plannen voor een nieuwe baan zijn er wel, alleen de participanten moeten nog gevonden worden.

De stemming zat er goed in bij de Devils, want ondanks het 3-4 verlies afgelopen vrijdag tegen de Flyers, maakt het team grote stappen. Nieuwkomer Jasper Nordemann past zich razendsnel aan en met zijn extra kwaliteit heeft coach Jeffrey van Iersel nog meer mogelijkheden on zijn lijnen samen te stellen.

Zo startte de coach met Houkes, Nordemann en Plamont in een lijn, waarin later Gerritsen de plaats van Plamont innam. Evers speelde samen met Bendzius en Gielen, terwijl Vedder, Copier en Gerritsen de andere lijn vormde. Calvin Hendriks en Harley Verkroost werden aangevuld door steeds en andere aanvaller.

Van Iersel kon makkelijk de wedstrijd met vier lijnen spelen, want ondanks de 0-0 stand na 20 minuten was het overwicht van de Nijmegenaren aanzienlijk. Het bleek niet eens zozeer uit het aantal doelpogingen in de eerste periode, de Devils hadden er 14 en de Phantoms 10, maar Nijmegen was veel sterker. Wat de Phantoms uitstekend beheersten, was het zeer snelle omschakelen van verdedigen naar aanvallen.

De Devils kregen voldoende kansen en de druk was er zeker, maar het zat potdicht voor de uitstekende doelman Mike Janssen. Jefrey Vermeulen was de goalie aan de Nijmeegse kant en ook hij toonde zich de baas in zijn eigen zone.

Om de punten toch veilig te stellen was het in de tweede periode zaak om snel te scoren en de winst zeker te stellen. Een prima aanval over links werd opgezet door Wesley Hendriks, die Gerritsen aan het werk zette, die Copier voor de goal liet afronden. De 0-1 was daar en de voorsprong kon worden uitgebouwd.

De uitgelezen mogelijkheid kwam in powerplay. Shorthanded had Antwerp echter de gelijkmaker moeten maken, maar voor een leeg goal schoten ze naast, tot ontzetting van het thuispubliek, en tot opluchting van alle gasten. Na het verstrijken van de powerplay-tijd hield Nijmegen de druk vast en kwam de 0-2 alsnog. Weer begon de aanval bij Wesley Hendriks en via Houkes scoorde Evers de tweede goal.

Na de 0-2 had Bendzius de 0-3 voor het intikken, maar hij kreeg zijn stick net niet in juiste positie voor het laatste zetje. Antwerp bleef meester in de omschakeling en plotseling ging Peter Bartek er vandoor en haalde hij magistraal uit vanaf de blauwe lijn. Vermeulen moest toekijken hoe de puck over zijn linkerschouder tegen het ouderwetse vangnetje sloeg. De doeltjes in Antwerpen stammen ook nog uit de vorige eeuw.

Met een 1-2 voorsprong werd de tweede periode afgesloten en ook nu had het Nijmeegse team het klasse verschil niet in doelpunten weten om te zetten. Ongerust werd echter niemand want er was nog steeds een goed gevoel.

Met dank aan Rick Wijnen, die Houkes direct na de start van de derde periode op rechts wegstuurde, scoorde de captain van Nijmegen al na 15 seconden de 1-3 en was de veilige marge van twee goals hersteld. Zo ga je lekker aan de laatste periode beginnen en met speels gemak duurde ook deze periode gewoon 20 minuten.

Veel hoogtepuntjes waren er niet, met een kleine uitzondering voor Gerritsen die de buitenkant van de paal een keertje trof. De Devils kreeg in de slotfase nog een powerplay mee en Bendzius leek opnieuw te scoren, maar kon doelman Janssen opnieuw niet passeren. In een shorthanded break bleek Devilsgoalie Vermeulen niet te verslaan en zo werden beide doelmannen de meest waardevolle spelers van de avond.

Of was het toch nog de nimmer aflatende Bendzius die niet opgaf en met een assist van De Jong en Houkes op twee minuten voor het einde alsnog wist te scoren en de eindstand op 1-4 zette? Het was achteraf een makkelijke avond waarin alleen het aantal doelpunten niet tot tevredenheid stemde.

Aanstaande vrijdag is de volgende wedstrijd thuis in het Triavium. De tegenstander is dan Zoetermeer Panters en de avond staat geheel in het teken van het Ronald McDonaldhuis Nijmegen. De AHOUD Devils speelt die avond in speciale shirts die na afloop ook geveild zullen gaan worden in ’t Behouden Huys.

Hoofdsponsoren