9x
4x
1x
1x

Zondag revanche kansen voor de Devils

Wout van der Hoef
16 september 2017

De AHOUD Devils heeft vrijdagavond zijn eerste oefenwedstrijd met 5-0 verloren van EG Diez-Limburg. De Duitse Limburgers zijn zondagmiddag te gast in het Triavium. Het openingsweekend van de Devils zal zondag voorafgegaan worden met een teampresentatie.

De AHOUD Devils was vrijdagmiddag met een bijna complete selectie vertrokken naar Diez-Limburg voor de wedstrijd tegen het Regionalliga team Rockets. Peter Vissers was afwezig, Dylan Kost en Willem Gloudemans keken vanaf de tribune toe, maar de line-up van de Devils was met 21 spelers goed gevuld.

Foto Jurgen Knoop

De startende goalie was Jefrey Vermeulen, backup goalie Tomislav Hrelja. De zeven verdedigers waren Martijn Geerligs, Danny Mols, Mitchel Knoop, Rick Wijnen, Boris van Bergen, Marek Pitka en Rick van Haren (A).

De twaalf aanvallers waren Kay Gielen, Calvin Hendriks (A), Justin Evers, Wessel Copier, Aivaras Bendzius, Jake Hendriks, Jesse Hendriks, Mitchel van Holten, Levi Houkes (C), Jay Plamont, Mike Vedder en Harley Verkroost.

Matt Fischer (#16) op archiefbeelden, foto Rhein-Zeitung

De Nijmeegse verdediging kende een lastig avond en na de periodestanden 1-0, 3-0 en 1-0 stond de 5-0 einduitslag op de sheet. De gevaarlijkste tegenstander was de Matt Fischer (#16) met twee goals en een assist. De 23-jarige Canadees was vorig seizoen bij EG Diez-Limburg al goed voor 41 goals en 35 assists in 21 wedstrijden. Een seizoen eerder noteerde hij 146 punten in 40 wedstrijden bij de Tottenham Steam.

Foto Jurgen Knoop

Zondag 17 september vanaf 17.15 uur krijgt de AHOUD Devils, spelend in prachtige nieuwe kleding, de kans op revanche. Verdediger Martijn Geerligs zal de thuiswedstrijd aan zich voorbij moeten laten gaan wegens Oranje U20 verplichtingen. Wessel Copier, captain van Oranje U20, kreeg van de bond wel vrijaf om zich in Nijmegen aan het publiek te presenteren.

De toegang tot de wedstrijd zondag is voor iedere bezoeker geheel gratis. Tot zondag!

Hoofdsponsoren