9x
4x
1x
1x

Zondagmiddag 4 november: Ahoud Devils op jacht naar tweede plaats !

Bestuur
1 november 2018

De Ahoud Devils Nijmegen hebben nog steeds een reële kans op de tweede plaats in de bekercompetitie en daarmee het thuisvoordeel in de halve finales welke eind van dit jaar zullen plaatsvinden. De Devils zijn daarbij wel afhankelijk van de resultaten van Heerenveen, de Friezen staan in punten gelijk maar hebben nog 1 wedstrijd minder gespeeld.

In de maand november lopen er 2 competities door elkaar heen, de laatste paar rondes voor de Nederlandse Beker en tevens de start van de BeNe-League. Nijmegen heeft dit weekend nog de focus op de bekercompetitie, terwijl van de Nederlandse deelnemers Heerenveen en Zoetermeer hun eerste wedstrijd in de BeNe-League al op het programma hebben staan. Voor Nijmegen zou het gunstig zijn als de Microz Eaters Limburg de bekercompetitie zonder puntverlies kan afsluiten, zij moeten namelijk op 3 november nog in Heerenveen spelen en ontvangen een dag later de Haagse formatie van Chris Eimers. Mocht Geleen daadwerkelijk ook deze partijen winnend afsluiten, dan zal de wedstrijd op 17 november in Thialf tussen Heerenveen en Den Haag wel eens de ‘sleutelwedstrijd’ kunnen worden. De bekercompetitie wordt afgesloten op 30 november in het Nijmeegse Triavium als de Devils de Haagse ploeg ontvangt.

Met de huidige ranking: kans op thuisvoordeel in halve finale

Winst in Amsterdam en thuis tegen Zoetermeer is dan wel vereist !

Zaterdag spelen de Ahoud Devils Nijmegen om 18:00 uur de wedstrijd in en tegen Amsterdam. De ploeg van Frank Versteeg zal met een completere selectie aantreden dan enkele weken geleden in Nijmegen. Niet alle spelers zijn beschikbaar bij uitwedstrijden, maar maken wel hun opwachting als men in de Jaap Eden Hal speelt. Good-Old John Versteeg (47) zal dan zeker weer zijn bijdrage leveren en ook Vince van de Kraak, vorige week met een transfer overgekomen vanuit Den Haag, zal zijn eerste thuiswedstrijd voor de Amsterdam Tigers gaan spelen. De wedstrijd is voor de Amsterdammers niet meer echt van belang. Conform verwachting kunnen zij, mochten ze de dag ervoor tegen Den Haag verliezen, de halve finales niet meer bereiken. Voor de ploeg van Alexander Jacobs is winst vereist. Alleen dan blijft men zicht houden op de tweede plaats en het thuisvoordeel in de halve finales.

Winst is ook vereist tegen Zoetermeer op zondagmiddag in Triavium Nijmegen;

aanvang 16:30 uur

Vooralsnog de enige wedstrijd op zondagmiddag voor de Ahoud Devils wanneer  de Nijmegenaren de Zoetermeer Panters ontvangen. In de uitwedstrijd werd er uitermate moeizaam gewonnen met 0-1, de Devils zijn dus gewaarschuwd voor de stugge ploeg uit de randstad. Met name de Finse goalie Laurie Ramo zorgt voor een prima verdediging van het doel en is moeilijk te passeren. Zoetermeer treedt waarschijnlijk aan zonder Joy Turpijn, de aanvaller heeft een rugblessure en staat al enkele weken aan de kant. Ook aanvaller Cas Staps zal ontbreken, hij heeft aangegeven de Zoetermeer Panters te willen verlaten om bij Nijmegen zijn carrière voort te willen zetten en zo en betere aansluiting met zijn sportieve ontwikkeling te hebben. Door de aangevraagde maar nog niet goedgekeurde transfer naar Nijmegen, is Cas Staps in afwachting van het transfertraject zeker nog niet speelgerechtigd voor de Ahoud Devils Nijmegen in de bekercompetitie en de BeNe-League. 

Aan Nijmeegse kant is er ook sprake van een aantal blessures. Jay Plamont werd geopereerd en daarvan was al bekend dat hij de rest van het seizoen niet meer in actie kan komen. Afgelopen weekend liep Kayo van Zoest een blessure op , Deniz Mollen en Roderick van den Hout zijn eveneens twijfelgevallen voor het komende weekend.

U kunt er bij zijn, ticket aan de kassa 11 Euro, bestelt u ze via Ticketpoint dan bedragen de Ticketkosten 9 Euro !!!

 

Hoofdsponsoren