9x
4x
1x
1x

Zwaar weekend voor de AHOUD Devils

Wout van der Hoef
28 september 2015

Het was een zwaar eerste weekend voor de nieuwkomen Eredivisionist AHOUD Devils. Na de 6-3 nederlaag in Luik, werd er zondag met 0-6 verloren in eigen huis van HYC Herentals. De ervaren Belgische ploeg was in dit stadium van de competitie gewoon een maatje te groot.

In de openingsperiode maakte Nils Vroemans al na 6.11 minuten de 0-1. Nijmegen viel aan, maar het afgeslagen schot van Dave Stappershoef, werd snel omgezet in een tegenaanval. Bryan Kolodziejczyk schoot hard op doelman Jefrey Vermeulen en in de rebound scoorden de gasten eenvoudig de 0-1. De goal werd hartstochtelijk toegejuicht door de vele meegereisde HYC supporters.

Nijmegen had het lastig en alleen Eric Hoogvliets bleek twee keer in staat om de Belgische doelman Mike Jansen te testen. Met Dylan Kost op de strafbank scoorde Mitch Morgan de 0-2 binnen. Na twee eerdere reddingen was de Nijmeegse defensie kansloos tegen deze gelouterde prof. Met Harrie Verdonschot op de strafbank werd het snel 0-3. Trevor Hunt schoot hard op de boarding en de rebound werd door Patrick van Noten eenvoudig afgemaakt.

In de tweede periode verhardde het spel. Scheidsrechter Martin de Wilde trad niet bijster doortastend op en links en rechts waren wat kleine opstootjes. Het hardere spel van HYC liet hij vaak gaan en de kleine foutjes van de Devils strafte hij af. Tyler Melancon, een geslepen en bikkelharde aanvaller van HYC, scoorde ondanks een storende Willem Gloudemans de 0-4.

Het werd chaotischer gedurende de tweede periode en Nijmegen kwam er niet aan te pas. René Vugts verklaarde na afloop dat ze er uit geschaatst en uit geremd werden. Een harde leerschool. Nils Vroemans tekende nog voor de 0-5. Wat restte in deze periode, waren twee pogingen van René Vugts en Eric Hoogvliets.

In de derde periode zakte de wedstrijd langzaam in. HYC had de wedstrijdpunten binnen en de Devils waren al tevreden met een doelpuntje. Ze bleven er moedig voor strijden, maar een weggeschoven doeltje voorkwam Nijmeegs succes.

Succes was er nog wel voor Trevor Hunt, die shorthanded de 0-6 eindstand op het bord bracht. De Belgen waren te goed voor de Devils. Vond waarschijnlijk ook Wessel Copier die tot Man of the Match werd uitgeroepen. Hij had in plaats van de uitverkiezing liever de wedstrijd gewonnen.

Hoofdsponsoren