9x
4x
1x
1x

Zwakke start opnieuw fataal

Wout van der Hoef
13 november 2016

1711-0366

De AHOUD Devils heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Hijs Den Haag met royale cijfers verloren. Keurig verdeeld over de drie periodes moest goalie Tomislav Hrelja zijn meerdere erkennen aan de aanvalskrachten van Den Haag.

Op papier was de Nijmeegse ploeg de underdog, maar door de afwezigheid van de geblesseerde spelers Wesley Hendriks, Jake Handriks en Dylan Kost was dat ook op het ijs. Net als in de wedstrijden tegen Eindhoven, Den Bosch en vorige week thuis tegen Tilburg, begon de ploeg van coach Josh Mizerek bijzonder zwak aan de wedstrijd.

1711-0238

Filip Martinec scoorde de 0-1 op 1:15 en Alan van Bentem scoorde de 0-2 op 2:12. Tegen Tilburg was de stand al na 0:36 al 0-1. Vanaf de zijkant is dit onbegrijpelijk en absoluut een puntje van aandacht. De spanning is, ondanks de nog resterende 58 minuten, dan al uit de wedstrijd als je de underdog bent.

In het vervolg van eerste periode ging het spel rustig op en neer. Kansjes voor Den Haag en kansjes voor Nijmegen. Mitchel van Holten kreeg in de zeventiende minuut wel een opgelegde kans na een slimme assist van Jesse Hendriks. Ook Tom Kokke had een mogelijkheid, maar zijn schot ging voorlangs. In de laatste minuut zette Peter Vissers opnieuw Mitchel van Holten vrij voor goalie Fabian Schotel, maar gescoord werd er niet.

1711-0634

In de tweede periode nam Den Haag het heft weer in handen. Scheidsrechter Ramon Sterkens deelde een paar straffen uit en van powerplay stonden we zomaar met drie tegen vijf op het ijs. De straf die Wessel Copier voor holding the stick tegen kreeg, sloeg helemaal nergens op. Stace van Bentem maakte daar wel dankbaar gebruik van en schoot zijn ploeg met een strak hard schot naar een 0-3 voorsprong.

Een nieuwe straf voor Copier gaf Den Haag opnieuw een powerplay en een slecht getimede shift halverwege de tijd stelde Martinec in staat om de 0-4 binnen te schieten. De rest van de tweede periode werd rustig uitgespeeld, behalve door Hagenaar Thomas Roosendaal, die Jay Plamont dermate onderuithaalde, dat de Nijmegenaar zich in de derde periode strompelend door het Triavium begaf.

1711-0137

De derde periode werd gekenmerkt door twee incidenten. Eerst rolden Rick Wijnen en Martinec samen over het ijs zodat ze beiden veertien minuten mochten toekijken vanaf de strafbank. Daarna was het de beurt aan Jasper Kick. De Haagse aanvaller liet zich weer eens gaan en sloeg de 18-jarige Copier met een geschuurde lip naar het CWZ.

Met het wegvallen van de vijfde Nijmeegse speler had Mizerek nog zeven aanvallers over. Ook Chris Eimers kwam ook krap in zijn aanvallers en stelde daarom Jeff Smith als forward op. Met een 0-4 voorsprong was er geen vuiltje aan de lucht voor de gasten.

Uitgerekend Smith zorgde met een handig tikje voor de 0-5, zijn eerste goal van dit seizoen. Vanaf de Haagse tribune werd nog gegrapt of hij de puck zou opeisen bij de ref. Met een handige backhand zorgde Alan van Bentem voor de 0-6 eindstand en was de wedstrijd definitief ten einde.

1711-1125

Volgend weekend speelt de AHOUD Devils voor het eerst dit jaar tegen een Belgische ploeg. Op zondag 20 november gaat Nijmegen naar de IHCL Leuven. De wedstrijd begint om 18.15 uur, een gewijzigde aanvangstijd.

Door Wout van der Hoef

Hoofdsponsoren