9x
4x
1x
1x

Zware dobber aan BeNe-league

Wout van der Hoef
17 oktober 2015

1610 web-0014

De AHOUD Devils Nijmegen heeft ook haar vierde wedstrijd in de BeNe-league verliezend afgesloten. Vrijdagavond was het team van coach Josh Mizerek een maatje te klein tegen Hijs Hokij uit Den Haag. Na drie perioden heel hard werken stond er 1-5 op het scoreboard en die uitslag was in lijn met de verhoudingen op het ijs. Den Haag beheerste de wedstrijd de eerste 50 minuten en gaf de thuisploeg alleen de laatste 10 minuten wat speelruimte.

Mizerek kon geen beroep doen op Wesley Hendriks (heupblessure) en Dylan Kost (hoofdblessure), maar maakte wel gebruik van vier aanvalslijnen. Daardoor kregen de teruggekeerde Jake Hendriks, Jay Plamont en Pim Vinke weer speeltijd, net als achterin Stijn IJkhout, die als hart onder de riem gestoken tot Man of the Match werd uitgeroepen.

1610 web-0008

Het sportieve duel werd door de Haagse scheidsrechter Pascal Keus uitstekende geleid en hij kende slechts drie straffen aan Nijmegen toe en twee aan Den Haag. Omdat Den Haag ook het tempo flink in de wedstrijd hield, zat de gang er goed in en verliepen de periodes vlotjes. Het beeld was voor het thuispubliek niet erg rooskleurig. Den Haag dicteerde het spel en Nijmegen moest alle zeilen bijzetten om de gasten van het scoren af te houden.

Pas na ruim zeven minuten viel de eerste kans voor de Devils te noteren. Mike Vedder bracht Willy Schut in stelling, maar zijn directe schot werd gepakt door doelman Clint Soer. Ondanks twee powerplays tegen leek Nijmegen ongeschonden de eerste periode door te komen. Hijs had wel een slot offensief in de laatste twee minuten, waarin de Nijmeegse goalie Jefrey Vermeulen vier uitstekende reddingen verrichtte.

De klap kwam alsnog op zestien seconde voor het einde door een geplaatst schot van Alan van Bentem dat over de vanghand van Vermeulen vloog. Een niet onverdiende voorsprong, geheel volgens het spelbeeld, door een van de beste Haagse aanvallers.

1610 web-0009

De vraag die opkwam bij de start van de tweede periode was hoe de thuisploeg dit zou kunnen volhouden. Nick de Jong, vanaf heden spelend met nummer 23, had in de openingsfase direct twee goede kansen. Het leek dus wel goed te komen. Maar niet veel later was die droom eigenlijk al weer voorbij. Ben Rurup en Alan van Bentem waren al gevaarlijk dicht bij de 0-2 geweest en Johan Rurup schoot zelfs op de paal toen Stijn IJkhout in een twee op één situatie kwam te staan.

Met Jake Hendriks op de strafbank liet Andri Salomonson zien dat hij de spelbepaler was en de controle over het spel bezat. De laatste powerplay tegen werd overleefd, maar vlak daarna ging het alsnog mis. Terwijl Johan Rurup geblesseerde afdroop naar de Haagse spelersbank, haalde Marco Bommezijn verrassend uit en stond het bijna halverwege 0-2.

Na de 0-2 had de thuisploeg een korte opleving en kreeg Peter Vissers een prachtige schietkans aangeboden door René Vugts. Hij miste jammerlijk en beschadigde zijn stick. Na goed werk van Mike Vedder kreeg Willy Schut zijn tweede mooie kans, maar ditmaal raakte de Dordtenaar de buitenkant van de paal. Alan van Bentem maakte opnieuw duidelijk wie de beste was en schoot vanaf links de puck met een geweldig schot achter de kansloze Nijmeegse goalie.

Na de 0-3 mocht Nijmegen weer aan aanvallen denken en hadden Willem Gloudemans, René Vugts en Peter Vissers kleine kansjes. Aan de andere kant moest Vermeulen nog twee keer reddend optreden tegen schoten van Ben Rurup en Alan van Bentem. Het schot net na de zoemer van Joey Verreijen kwam te laat.

1610 web-0013

De derde periode was het leukste voor de toeschouwers en al vroeg kreeg de AHOUD Devils een powerplay mee. Helaas scoorde niet Nijmegen, maar de Hijs verdediger Bas Britstra shorthanded, en stond het 0-4. In diezelfde powerplay zette Nijmegen Den Haag vast en via Rick Wijnen en Nick de Jong kon Harrie Verdonschot voor de het enige doelpunt van de thuisploeg zorgen.

Het bleef een lekkere op- en neergaande periode omdat Nijmegen de ruimte kreeg om aan te vallen. Jasper Kick scoorde echter de 1-5 en daarmee was ook de vierde nederlaag in de BeNe-league een feit.

Foto’s van IJshockeyfoto.nl

Hoofdsponsoren